Publicitat
Ciutat

Sabadell fa un pas endavant per crear un permís menstrual per al personal municipal

La façana de l'Ajuntament / ÓSCAR ROJAS

El Govern de Sabadell s'ha compromès a crear un permís de fins a 12 dies anuals per a personal municipal que es trobi malament a causa de la menstruació o la menopausa. A proposta d'ERC, s'ha arribat a un acord entre totes les formacions polítiques a la Junta de Portaveus per implementar la mesura a la ciutat, en un termini de 6 mesos.

Abans de fer-se efectiu el permís menstrual, l'acord polític es traslladarà a la pròxima mesa de negociació col·lectiva, entre l'Ajuntament i sindicats. A la reunió s'abordaran totes les condicions del permís. El consistori també estudiarà l'opció de demanar que les empreses que vulguin presentar-se a concursos municipals incloguin el permís com a clàusula obligatòria.

El primer ajuntament, Girona

Sabadell segueix els passos de Girona, que va ser la primera ciutat de l'Estat a impulsar un permís menstrual, el mes de maig. L'ajuntament gironí, on governen Junts per Catalunya i ERC, ofereix vuit hores al mes de permís recuperable al personal que es troba malament a causa de la menstruació. Les hores de repòs es poden agafar seguides o repartides entre diferents dies, amb l'obligació de recuperar-se al llarg del següent trimestre.

Els grups municipals d'ERC i Crida demanen que el permís sigui retribuït. Ciutadans al·lega que legalment no és possible i és més partidari d'un permís com el de Girona. En qualsevol cas, les condicions hauran de passar per la taula de negociació col·lectiva.

La regidora Glòria Llobet, del Jovent Republicà, ha recalcat que el permís ha de ser retribuït i no s'ha de limitar a l'administració pública, sinó a tots els sectors econòmics. "No es pot penalitzar les dones i els homes trans que treballen a l’Ajuntament i a les seves empreses pel sol fet de tenir la menstruació o la menopausa", ha afirmat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top