Publicitat
Diners

La ministra Raquel Sánchez visita Alstom per a supervisar la fabricació dels 152 trens adquirits per Renfe

Parlament de la ministra Raquel Sánchez (CEDIDA)

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha visitat aquest dilluns el Centre Industrial d’Alstom a Santa Perpètua de Mogoda per a conèixer l’activitat d’aquesta important factoria i, a la vegada, supervisar l’avanç de la fabricació dels 152 trens encarregats per Renfe per a renovar la seva flota de Rodalies i Mitjana Distància (la més gran adjudicació en la història del ferrocarril espanyol).

Sánchez, acompanyada pel president de Renfe, Isaías Táboas; el president d’Alstom Espanya, Leopoldo Maestu, i representants municipals, va expressar la seva clara aposta pel ferrocarril com a transport sostenible i el compromís del seu ministeri amb la millora del servei de rodalies, que redundarà en benefici dels ciutadans.

El Ministeri de Raquel Sánchez treballa per “una mobilitat que afavoreixi la intermodalitat i la combinació de modus col·lectius amb individuals, de manera que es pugui passar fàcilment del tren al autobús, a la bicicleta o a les noves formes de mobilitat personal”.

La comitiva va poder veure el procés de fabricació dels trens la construcció dels quals ha estat adjudicada a Alstom -152, de 100 metres de longitud cadascun- per un import de 1.447 milions d’euros. Unitats que estaran dotades de les més modernes tecnologies per a un transport còmode i segur.

El contracte fou adjudicat pel Consell de Ministres el passat mes de març i inclou, a banda de la fabricació dels 152 trens, les peces del parc, el magatzem inicial de recanvis i els seus utillatges i el manteniment durant 15 anys de 56 trens.

Una inversió, d’altra banda, que crearà uns 500 llocs de treball directes i altres 1.000 indirectes, ajudant a enfortir el teixit industrial de la comarca i significant una càrrega de treball molt important per a la planta i els seus treballadors en els propers anys.

Renfe s’ha reservat l’opció d’adquirir altres 76 trens a Alstom per un import de 873 milions d’euros.

Publicitat
Comentaris
To Top