CERDANYOLA

FGC xifra en 4.000 euros els desperfectes pel macrobotellot a la UAB

Un dels pàrquings de la Vila Universitària de la UAB plens de restes de begudes i llaunes després del macrobotellot / CEDIDA

FGC ha xifrat en 4.000 euros els desperfectes a trens i instal·lacions pel macrobotellot al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Segons ha detallat aquest diumenge la companyia, es van malmetre cinc portes de les màquines validadores d’accés i sortida de tres estacions (Universitat Autònoma, Les Fonts i Sant Cugat), es van fer pintades a l’interior d’un tren i es van ocasionar danys en els seients d’un altre comboi, amb diverses butaques arrencades.

En paral·lel, FGC també ha volgut “reprovar i condemnar enèrgicament” els comportaments incívics que es van viure a les instal·lacions i als trens durant la nit del divendres 17 de setembre i la matinada del dissabte 18.

“Com a servei públic, aquest tipus d’actituds i els desperfectes ocasionats a les instal·lacions i els trens afecten directament totes les persones usuàries del servei”, ha recordat la companyia, que ha precisat que durant la nit de divendres va afegir set trens addicionals davant “la demanda de passatgers no prevista”.

“Per evitar aglomeracions i riscos en andanes i trens, Ferrocarrils va adaptar la seva oferta amb rapidesa i en base als recursos disponibles”, ha assenyalat FGC.

Un botellot amb milers de persones

Una convocatòria a través de les xarxes socials d’una festa a la Facultat d’Enginyeria –que ha resultat falsa- va provocar la trobada il·legal el passat dissabte. Moltes persones van fer cas a la crida i es van desplaçar a la UAB en cotxe i tren, però van comprovar que el campus estava buit i l’anunciada festa amb música i Dj’s no existia.

La munió de gent va decidir celebrar una festa improvisada amb música i alcohol que es va allargar fins a la matinada. Els Mossos d’Esquadra van controlar els accessos a la zona, però no van poder accedir al recinte en tractar-se d’un “espai privat”.

Al marge, els Mossos d’Esquadra investiguen una agressió sexual a una noia de 18 anys al macrobotellón al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La jove va acudir a urgències a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i va informar que havia estat víctima d’una agressió sexual per part d’un desconegut a la macrofesta il·legal, que ha aplegat unes 8.000 persones.

Comentaris
To Top