Publicitat
Ciutat

La incidència de la Covid a les aules es manté baixa

/ LLUÍS FRANCO

Poc s’assembla la situació d’aquest inici de curs a la de l’any passat, quan el degoteig de grups escolars guardant quarantena a casa per culpa de la Covid era constant. Des del començament de les classes, el 13 de setembre, només s’han hagut de confinar completament dues classes dels 128 centres educatius de la ciutat, segons el departament d’Educació.

Actualment, hi ha un únic grup sencer confinat, segons les mateixes dades. És a l’Escola Teresa Claramunt: un alumne positiu ha obligat a guardar quarantena a 27 estudiants i a un docent. El setembre de l’any passat, després d’una setmana, entre llars d’infants, escoles i instituts, hi havia 14 centres amb un grup guardant quarantena a casa.

La secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, sostenia en roda de premsa que durant aquest inici de curs el nombre de grups completament confinats a centres escolars de Catalunya  ha estat la meitat. Ho atribuïa a “l’experiència acumulada” i a “la bona feina de la comunitat educativa”.

La vacunació es nota

Ara bé, la Covid continua tenint incidència en el curs escolar. En els darrers 10 dies, Educació ha comptabilitzat 20 casos positius entre alumnes i personal. Aquests han obligat a confinar 123 persones.

Quina és la principal diferència respecte al curs passat? Tot i que el nombre agregat d’alumnes confinats és alt, hi ha menys casos positius i no obliguen a guardar quarantena a tota la classe. Als instituts és gràcies a la vacunació: els adolescents que hagin rebut la pauta completa no han de confinar-se en cas de ser contacte estret.

La vacunació ha afavorit l’arrencada segura de les escoles. El percentatge de professionals educatius que han rebut la pauta completa de la vacuna és superior al 92%.

Per altra banda, a Sabadell, la vacunació entre alumnes d’institut d’entre 12 a 15 anys continua avançant. Un 72% del col·lectiu d’aquesta edat ha rebut la primera dosi; mentre que els que tenen la pauta completa és del 59%.

L’objectiu que tenia Educació per a l’inici de les aules s’aconsegueix 10 dies després: tenir com a mínim la meitat dels alumnes majors de 12 anys completament vacunats.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top