Ciutat

Les parròquies ‘beneeixen’ el nou abat de Montserrat

L’Abat de Montserrat, Manel Gasch / abatdemontserrat

Des del passat 15 de setembre, ahir dimecres va fer una setmana, la comunitat de monjos del monestir de Montserrat va escollir el nou abat, el pare Manel Gasch, qui fins aleshores era el majordom-administrador de l’abat emèrit Josep Maria Soler.

Una elecció que ha estat rebuda amb els braços oberts per a les parròquies de Sant Fèlix, La Puríssima i La Creu Alta, on coincideixen en celebrar el consens que ha generat la seva figura per iniciar una nova etapa al monestir.

Mossèn Francesc Xavier Farrés, rector de Sant Fèlix, explica que “l’encomano a Déu perquè iniciï el viatge espiritual a Montserrat. Cadascú té el seu tarannà i espero que sigui un bon abat pel monestir, sense esperar-ne més”, afirma, mentre recorda que “el Sant Pare Joan Pau II deia que no volia utilitzar el Papa Mòbil, perquè en un futur ja en vindria un altre”.

Per la seva banda, Salvador Soley, membre col·laborador de la parròquia de La Puríssima, explica que durant la seva vida professional –president de Caixa Sabadell– va tenir l’oportunitat de tractar en nombroses ocasions al pare Manel Gasch: “l’abat de Montserrat serà innovador i modern, amb un esperit jove i progressista. Estic convençut que donarà un nou aire al monestir”, assegura Soley.

En la mateixa línia, en destaca la seva “formació extraordinària” que l’ajudarà a “preparar els actes del mil·lenari, previstos per al 2025, i a atendre les noves vocacions davant d’una societat que constantment va canviant”.

Des de la parròquia de l’església de La Creu Alta, mossèn Alfons Gea comenta que “com qualsevol monjo cristià  espero que es dediqui a la pregària i al treball i a conservar la riquesa del carisme que desperta”.

Comentaris
To Top