Publicitat
Ciutat

La Festa Major de Les Termes i l’Aplec Jonqueres marcaran el cap de setmana als barris

Un moment durant una festa popular a Les Termes, al 2019 | Associació de Veïns de Les Termes
Un moment durant una festa popular a Les Termes, al 2019 | Associació de Veïns de Les Termes

Cap de setmana de celebracions populars a Sabadell. Durant aquest cap de setmana, del 24 al 26 de setembre, el barri de Les Termes celebrarà la seva Festa Major amb diverses activitats obertes a la ciutadania i limitades, de nou, per la Covid-19. A més, el barri de La Creu Alta organitzarà el 34è Aplec de Jonqueres, amb activitats el dissabte 25, diumenge 26 i dijous 30.

Durant aquests pròxims tres dies havia de celebrar-se també la Festa Major del barri de Nostra Llar. Tanmateix, els organitzadors de la festivitat van declarar sentir-se “sobrepassats” per les mesures anti-covid, i finalment no se celebrarà.

Què es farà a Les Termes?

Sobre la festa a Les Termes, tots els actes s’han centralitzat a la plaça de Les Termes. Les activitats començaran aquest mateix divendres 24 a les 18 h, amb l’actuació musical de Karol Luque i l’actuació de l’Escola de Ball Harmony. Ja el dissabte 25 hi haurà actuació de tabalers a les 11.30 h, de bastoners a les 18.30 h i un nou espectacle musical a les 20 h.

Diumenge 26 finalitzarà la festivitat amb fins a cinc propostes més: la missa de Festa Major, a les 11h, seguida d’una actuació amb banda de música a les 12 h. Ja a la tarda, a les 18 h hi haurà una exhibició de zumba kids, un concert d’havaneres a les 20 h i el final de festa amb espectacle pirotècnic a les 21 h.

Un Aplec ple d’activitats

Pel que fa a l’Aplec de Jonqueres, significarà una nova oportunitat per mantenir la cultura tradicional a La Creu Alta, entre el dissabte 25 i el diumenge 26 de setembre. Les activitats es dividiran a tres espais del barri: la plaça de La Creu Alta, l’esplanada de Sant Vicenç de Jonqueres i el pati d’El Talleret.

Tot i que dissabte ja es comptarà amb dues activitats, que inclouen un recorregut cultural a les 9 h pel barri i la descoberta de la placa commemorativa del Talleret d’Honor Extraordinari 2020, a les 19 h, els actes es concentraran fonamentalment el diumenge. Aquest dia 26, l’esplanada de Sant Vicenç de Jonqueres inclourà una gran quantitat de propostes durant tot el matí, des de jocs tradicionals, la missa de l’aplec i concursos de paelles i ratafia, entre d’altres. La festivitat acabarà amb el dinar popular de l’aplec, a les 14.30 h.

D’altra banda, en el marc de l’Aplec de Jonqueres, hi haurà una actuació musical en directe el pròxim dijous 30 de setembre a les 20 h, al pati d’El Talleret.

Publicitat
Comentaris
To Top