Ciutat

La vaga de maquinistes de Rodalies provoca retards a l’R4

Un tren de Rodalies a l'estació de Sabadell Sud / O.E.

La vaga de maquinistes de Rodalies de Renfe ha tocat de ple els serveis essencials a la línia R4. Segons ha anunciat la companyia, “s’estan incomplint els serveis essencials” per part d’un grup de maquinistes i “està afectant el 47% del servei previst durant el dia d’avui”. Fins el moment, s’han hagut de cancel·lar la circulació de 81 trens arreu de Catalunya.

Hi ha retads generalizats al servei“, ha explicat el portaveu de Rodalies, Antonio Carmona. Es tracta d’una vaga convocada pel sindicat de maquinistes SEMAF, que està “totalment injustificada”, defensen fonts de la companyia ferroviària.

Es va acordar que Rodalies tindria uns serveis mínims del 85% durant les properes vagues dels maquinistes de Renfe. Així ho va decretar el departament d’Empresa i Treball per als dies 30 de setembre, 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre. Els serveis mínims havien de cobrir les 24 hores del dia en la majoria de jornades de vaga, excepte el 4 d’octubre, quan es garantiran entre les 5 h i les 9h, les 14 h i les 16 h i les 18h i les 22 h; i el dijous 7 d’octubre, quan es garantirà el 85% del servei entre 7 h i 9 h, de 12 h a 16 h i de 18 h i a 22 h. D’altra banda, el ministeri de Transports garanteix el 65% dels trens a mitjana distància i del 72% en els AVE.

Segons ha informat Renfe, els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga podran demanar un canvi o reemborsament sense cost addicional.

El Govern demana el traspàs de les competències

El Govern diu que les incidències d’aquest dijous al matí en el servei de Rodalies són “un nou motiu” per exigir a l’Estat el traspàs de les competències. El secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, ha assegurat que cal obrir negociacions amb el Ministeri de Transports “de manera urgent i immediata” per tal de completar el traspàs del servei que presta Renfe.

Comentaris
To Top