Vallès

Detenen cinc homes responsables d’una gran plantació de marihuana a Sentmenat

Imatge de la droga desmantellada per la Policia Nacional a Sentmenat / ACN

La Policia Nacional ha detingut cinc homes com a responsables d’una plantació de marihuana de més de 5.000 metres quadrats en una nau industrial de Sentmenat. Se’ls ha intervingut 84,14 quilos de cabdells d’aquesta droga, valorats en uns 480.000 euros. A més, se’ls atribueix la desviació del fluid elèctric cap a la nau, un frau valorat en uns 70.000 euros. Els arrestats tenen nacionalitat espanyola i albanesa.

La investigació es va iniciar quan els agents van conèixer l’existència d’una plantació ‘indoor’ de marihuana en una nau industrial d’un carrer sense sortida del polígon Mas del Cisa, a Sentmenat. La nau comptava amb nombrosos aparells d’aire condicionat a l’exterior, soroll constant de màquines i una olor forta a marihuana. Es va demanar la col·laboració a la companyia elèctrica per saber si era una plantació il·legal. Després de la corresponent mesura del consum i la seva revisió, la companyia va descobrir que hi havia un frau en el fluid elèctric a gran escala.

Després de mesos d’investigació es va interceptar una furgoneta a la carretera C-155 de Polinyà quan anava a vendre la droga. El vehicle transportava 28 paquets hermèticament tancats i amb cabdells de marihuana. Els dos ocupants de la furgoneta, un espanyol i un albanès, van ser arrestats. A continuació es va escorcollar la nau, on es va descobrir la plantació i dos homes albanesos que la vigilaven. Tenia dos pisos perfectament camuflats i produïa a nivell industrial en uns 5.000 metres quadrats.

En total es van fer cinc detencions, entre els quals els màxims responsables de la banda per tràfic de drogues, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric, que pujava als 70.000 euros.

Comentaris
To Top