Ciutat

El Taulí, en un estudi que demostra que la Covid-19 pot danyar la placenta de dones embarassades

Es tracta d’una afectació infreqüent que van patir el 4,5% de les participants a la investigació

Els investigadors del Taulí Anna Moreno, Marina Alguacil i Joan Carles Ferreres / CEDIDA

El Parc Taulí ha participat en un estudi que demostra que la Covid-19 pot danyar la placenta de dones embarassades. La investigació s’ha liderat des de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques Agustí Pi i Sunyer (IDIBAPS), vinculat al Clínic, en col·laboració amb l’hospital Vall d’Hebron i el Taulí. L’estudi ha demostrat l’afectació mortal en els fetus que ha tingut el coronavirus en un grup d’embarassades d’entre 24 i 39 anys.

Aquesta recerca ha analitzat uns 200 casos de dones embarassades a les quals es feia seguiment des dels tres hospitals i que es van infectar de Covid-19 durant la gestació. En total, es van demostrar nou casos de placenta infectada per SARS-CoV-2 i, en cinc d’aquests es va acabar produint la mort intrauterina del fetus.

Els investigadors apunten que l’afectació de la placenta és molt infreqüent, ja que es va detectar en el 4,5% dels casos estudiats, i les morts atribuïbles a aquesta infecció encara ho són menys, el 2,5%. Els patòlegs de l’estudi apunten que “no havíem vist mai aquestes lesions en unes placentes tan malmeses i és que no hi havia referències perquè es tracta d’una malaltia nova”.

L’estudi ha demostrat que la infecció del teixit placentari va acompanyada d’altres afectacions secundàries que suposen una nova complicació de la Covid-19. La investigació s’ha publicat recentment a la revista Modern Pathology.

Comentaris
To Top