Publicitat
Ciutat

La grip del 1918, al detall en el Curs d’història del Vallès

La Fundació Bosch i Cardellach, amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, inicia aquest dimecres, 13 d’octubre, una nova edició del Curs d’història del Vallès, en aquest cas sobre la pandèmia de grip del 1918. Se celebraran vuit sessions cada dimecres fins a mitjans de novembre que comptaran amb experts de reconegut prestigi per entendre què va ser la coneguda com a grip espanyola, quina magnitud i quines conseqüències va tenir, tant en l’àmbit sabadellenc i vallesà com a Catalunya i arreu del món.

El Parc de Desinfecció de Terrassa serà un dels protagonistes / WIKIMEDIA

La doctora en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid Beatriz Echeverri explica que “va ser un virus molt virulent, es va reconstruir i se sap que s’expandia 30.000 vegades més ràpid que qualsevol altre. Això, sumat a la guerra, que va ser un gran vehicle de transmissió i el fet que era molt letal va provocar una mortalitat molt alta”.

El curs l’obrirà el 13 d’octubre el director del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya, Alfons Zarzoso, amb la conferència De la grip de 1918: fragilitat, desmemòria, ciència, i política. El 20 d’octubre Rafael Luque, de la Bosch i Cardellach, explicarà com va ser La Grippe de 1918 a Sabadell, i el dia 27 Mariona Vigués, del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa, explicarà com va afectar aquesta pandèmia la cocapital vallesana.

Les sessions de novembre seran, el dia 3, una visita guiada a les 17 h al Parc de Desinfecció de Terrassa, un edifici modernista obra de Josep Maria Coll i Bacardí. I a les 19 h, Franz Hengesbach donarà detalls dels metges sabadellencs que van lluitar contra la grip. El dia 10 es farà una explicació de la pandèmia a Santa Perpètua i Sentmenat. La cloenda d’Echeverri serà el dia 17 de novembre. Tots els actes menys la visita guiada seran de 19 h a 21 h a la seu de la Fundació (C/ d’en Font, 1).

Publicitat
Comentaris
To Top