Publicitat
Ciutat

Sabadell confirma que vol liderar la revolució verda

Alcaldes i representants de diversos municipis, durant l'escenificació de la Declaració de Sabadell / CEDIDA

Un total de 63 ens locals, entre ells ajuntaments, Consells Comarcals i la Diputació de Barcelona, on figura Sabadell, s’han adherit a la Declaració de Sabadell, un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire, en el marc del 2n Congrés Català de Qualitat de l’Aire, que des d’ahir dijous i fins avui divendres se celebra a la ciutat.

Amb l’adhesió a la Declaració de Sabadell, la ciutat es compromet a treballar conjuntament amb la Generalitat de Catalunya un gran acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire; adoptar mesures per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) a la ciutat i millorar la qualitat de l’aire; promoure la pacificació de la mobilitat privada, amb la millora del transport públic urbà i interurbà, i la promoció dels vehicles elèctrics i els desplaçaments a peu o en bicicleta; promoure el seguiment, avaluació i control de contaminants atmosfèrics locals; regular i controlar els focus d’emissió de les obres, públiques i privades i promoure una transició decidida cap a les energies netes i renovables.

Marta Farrés: “És importantíssim agafar aquest lideratge des del món local”

A la cimera d’alcaldies, que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i de la tinenta d’alcaldessa de Terrassa, Lluïsa Melgares, entre altres representants de municipis catalans, ha servit per escenificar un acord que tindrà per objectiu “reivindicar aquest municipalisme perquè els ajuntaments són la clau per aplicar les polítiques públiques” ha assegurat Farrés.

En la mateixa línia, ha demanat que les administracions supramunicipals –qui tenen competència en aquest àmbit–, principalment la Generalitat de Catalunya, “no girin l’esquena al món local, que tinguin present la força i potència que tenim”, per “impulsar la revolució verda”. Una revolució “en tots els àmbits d’actuació des de totes les regidores”, com, per exemple, en la xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics: “Hem d’augmentar i augmentar aquests punts. Venim de molts anys la cua i això forma part de canviar aquesta ciutat grisa, dels anys 90, per una ciutat verda”.

Per la seva part, la tinenta d’alcaldessa de Territori i Sostenibilitat de Terrassa, ha assegurat que “fa dos anys vam iniciar aquesta revolució verda, però necessitem la implicació de la ciutadania a l’hora de fer accions comunitàries. Sabem que els canvis són complicats, però la gent ha de pensar en la comunitat i no en coses individuals”.

Publicitat
Comentaris
To Top