Ciutat

Aprovat el projecte per obrir l’Escola de Restauració a Sallarès Deu

Una nau de la fàbrica Sallarès Deu / VICTÒRIA ROVIRA

L’Ajuntament destinarà 4,5 milions d’euros per rehabilitar Sallarès Deu i obrir-hi l’Escola de Restauració

Una nau de la fàbrica Sallarès Deu / VICTÒRIA ROVIRA

La reconversió de l’antiga fàbrica Sallarès Deu en un Centre d’Innovació Social i Tecnològic al barri de Gràcia ha fet un pas mes aquest dilluns. La Junta de Govern Local de l’Ajuntament ha aprovat inicialment el projecte de rehabilitació de tot el conjunt fabril i l’adequació d’una de les naus com a Escola de Restauració, el primer dels projectes que s’hi ubicarà que veurà la llum. En total, el que s’ha aprovat comporta una primera inversió de 4,5 milions d’euros, la meitat del que està previst invertir-hi en els pròxims anys i que està cofinançat al 50% per fons europeus FEDER.

Ara s’ha aprovat el projecte i caldrà licitar i adjudicar les obres, procés que no estarà acabat abans que comenci l’any vinent. Les obres s’hauran de fer en 16 mesos i la previsió és que l’Escola de Restauració pugui entrar en funcionament el curs 2023. Ocuparà l’espai més pròxim al carrer dels Cellers i tindrà una superfície de 2.269 metres quadrats. Les obres permetran rehabilitar i adequar aquesta nau, mentre que l’espai restant i el conjunt de la fàbrica quedaran rehabilitats a l’espera que es puguin tirar endavant els projectes previstos.

D’una banda, s’hi vol ubicar l’Escola de Flequeria, que es traslladaria des de la seva ubicació actual, al Vapor Molins. Es farà en col·laboració amb el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i el projecte està pressupostat en 2,8 milions d’euros. La nova seu de l’escola ampliarà les seves instal·lacions i permetrà oferir una formació més completa en pastisseria, xocolateria o gelateria.

Tanmateix, Sallarès Deu serà la seu del nou Centre avançat de formació per a la transició digital, que vol acompanyar persones i empreses en l’adaptació al món digital, generant noves oportunitats i serveis en aquest àmbit. En aquest cas, el cost previst és de 2,1 milions d’euros. El darrer projecte que també tindrà lloc en aquesta antiga fàbrica és el Rebost Solidari, que deixarà les seves instal·lacions de Torre-romeu.

El conjunt fabril de Sallarès Deu ocupa tota l’illa dels carrers de Cellers, Viladomat, Jacint Verdaguer i Reina Elionor. Té quatre naus i un edifici perpendicular; en total, 8.318 metres quadrats construits: 5.476 en planta baixa i 2.842 de soterrani. Es tracta d’un edifici protegit que data del 1920 i és obra del reconegut arquitecte terrassenc Lluís Muncunill. L’espai és de propietat municipal des que ara fa tres anys el va comprar l’anterior govern quadripartit per 4,5 milions d’euros, un dels quals va anar a compte de fons europeus.

Comentaris
To Top