Publicitat
Ciutat

Aigües Sabadell obre un nou punt d’atenció a Can Puiggener

/ CEDIDA

Aigües Sabadell obre un nou punt d’atenció a l’associació de veïns de Can Puiggener com a prova pilot de les oficines de barri, un projecte per descentralitzar els serveis de la companyia. Aquestes noves oficines “volen donar un servei més proper” i permetran realitzar les gestions comercials in situ, afirmen fonts de la companyia.

En aquest sentit, s’ha signat un acord de col·laboració entre Manuel Corral, president de l’entitat veïnal, i Xavier Cabanillas, Director General d’Aigües Sabadell. El nou punt d’atenció a Can Puiggener obrirà un cop al trimestre, coincidint amb la facturació, a partir de  l’1 de desembre.

L’objectiu d’aquesta primera fase del projecte és testejar el funcionament d’aquest nou model descentralitzat, que se sumarà a l’atenció que es porta a terme de forma constant a l’oficina central del carrer Sant Llorenç, per articular nous punts d’atenció a altres barris. També la companyia d’aigua potenciarà la seva atenció multimèdia a través del telèfon, l’oficina virtual i Twitter.

En marxa la campanya solidària

Aigües Sabadell i el Rebost Solidari van signar un conveni de col·laboració on la companyia donarà un euro al Rebost per cada nou client que es passi a la modalitat de factura digital. L’objectiu d’aquesta nova campanya és fomentar el canvi a la modalitat digital, un model més sostenible. En aquest primer mes ja s’han adherit 281 noves persones. En total, 27.916 veïns ja reben la factura digital de l’aigua.

Publicitat
Comentaris
To Top