Publicitat
Ciutat

Els iaioflautes es planten a l’Ajuntament per condemnar el darrer crim masclista a Espanya

El col·lectiu iaioflautes de Sabadell s’ha concentrat al vestíbul de l’Ajuntament aquest dilluns al matí per rebutjar i condemnar el darrer crim masclista que s’ha registrat a Espanya, concretament a San Roque (Cadis), i és el 37è registrat des de l’inici d’aquest any.

Concentració dels iaioflautes al vestíbul de l’Ajuntament / D.S.

L’acció s’ha fet de forma coordinada a les 12 h a diferents municipis. Els iaioflautes reclamen que “s’apliquin els recursos necessaris i ja compromesos per assegurar la integritat, seguretat i dignitat de les víctimes”. Concretament, volen que es garanteixi l’assistència integrada a través de serveis d’atenció permanent urgent, la disponibilitat d’habitatges per a dones maltractades i els seus fills i l’aplicació immediata dels procediments judicials.

Els manifestants asseguren que l’assassinat i l’agressió física “només són la part visible” d’una violència masclista que es reprodueix en altres àmbits. “El que és quotidià, el que pocs denuncien, és la humiliació, l’assetjament, el xantatge i el menyspreu”, afegeixen. Per la qual cosa consideren imprescindible aconseguir la veritable igualtat entre homes i dones com a pas previ a erradicar la violència masclista.

La tinenta d’alcaldessa i responsable de Feminismes, Marta Morell, ha donat suport a la concentració, i ha condemnat en primer lloc l’assassinat de Cadis. Morell ha subratllat que “en temes de sensibilització i prevenció ens queda molt per fer”, i ha explicat algunes mesures que s’estan impulsant des de l’Ajuntament, com l’ampliació dels Punts lila i campanyes amb agents de prevenció als instituts.

Publicitat
Comentaris
To Top