Ciutat

Repunt en la venda de loteria de Nadal a Sabadell

Loteria Administració Loteria número 1

Les vendes per al sorteig de nadal a la ciutat ja superen les del mateix període del 2020

L'administració de Loteria número 1 de Sabadell / LL.F.

El sorteig Extraordinari de Nadal del 2021 ha tornat amb força a Sabadell. A hores d’ara, les diferents administracions de loteria de la ciutat no només registren un increment d’entre el 10% i el 25% de les vendes del mateix període de l’any Covid, sinó que també han superat els primers mesos de campanya del 2019.

“Si tot va bé, superarem amb escreix els resultats de l’any passat”, explica Julián Larque, responsable de l’administració de Loteria número 1. Els diferents venedors de loteria hi coincideixen: les vendes a hores d’ara han crescut notablement. 

En el cas de l’administració del passeig de la Plaça Major, fins ara s’han comprat un 10% més de números de Nadal en comparació amb el novembre de l’any anterior. La mateixa situació es trasllada a l’administració número 3, a la Via Massagué, on els números han escalat un 25% fins ara i un 10% respecte al 2019. “Veiem molt moviment, hi ha il·lusió. Les xifres són molt bones i, si continua així, serà una molt bona campanya”, exposa Adrià Barrull, responsable de l’administració.

L’administració de Loteria número 3 de Sabadell / LL.Franco

L’explicació que dona a aquest increment és doble: les ganes de jugar un any després i l’estalvi d’algunes famílies durant els mesos de confinament. En el cas de l’administració a l’avinguda de Barberà, les compres han estat més modestes fins ara. Però també han constatat un increment respecte a l’any Covid.

“S’ha animat la compra de dècims. També de participacions. Esperem més moviment que el 2020”, detalla Clara Roca, des de l’entitat de l’avinguda. Tot i això, s’espera que la demanda es concentri els últims mesos de l’any. “Ara s’engega la temporada forta”, exposa Roca.

Una escalada de l’activitat

Les dades de l’evolució del sector a Sabadell donen la raó als venedors de loteria. S’ha incrementat l’activitat respecte a l’any passat. Segons l’eina Pulso del Banc Sabadell, l’activitat econòmica de la venda de loteries representa el 163,3% de l’octubre de l’any passat. O el que és el mateix: la compra de loteria general –sortejos ordinaris i extraordinaris, entre els quals es troba el de Nadal– ha escalat 63 punts percentuals respecte a l’any passat. 

El ritme de vendes ha estat més alt que l’any anterior des del mes de juny, quan es multiplicaven per dos els ingressos a aquests negocis. També durant els mesos següents l’activitat s’ha mantingut per sobre –entre 10 i 64 punts percentuals– del 2020. També la despesa mitjana és superior enguany, el tiquet de compra a les administracions de loteria a Sabadell és ara de 38 euros.

2020, vendes estancades

Les previsions de l’Agrupación Nacional de Asociaciones Provinciales de Administradores de Lotería (ANAPAL) per al Sorteig Extraordinari de Nadal del 2020 no eren positives en un inici. Les vendes dels venedors de loteria constataven un descens del 30% a l’inici de la campanya. Així i tot, les compres es van concentrar a finals d’any.

Durant el mes de novembre i desembre van registrar un auge de la demanda de loteria de Nadal a la ciutat. Malgrat que en un inici el percentatge de la caiguda aproximada de les vendes es xifrava en prop d’un 20% respecte a l’edició anterior, finalment es va tancar l’any amb un descens més modest. “Les vendes es van mantenir, el descens potser va ser d’un 1%”, assevera Julián Larque.

L’any passat també van canviar els hàbits de compra. Segons coincideixen els diferents venedors de loteria entrevistats, les participacions van caure en picat. “Vam sobreviure gràcies a la compra de dècims a títol individual”, expressa Clara Roca.

També a l’administració de loteria de Can Rull les entitats van comprar menys participacions. Els bars, els restaurants i els clubs esportius van estar tancats un mes i no podien repartir números. I això també va repercutir en la venda de loteria.

Comentaris
To Top