Ciutat

L’oposició ataca els pressupostos del Govern municipal: “No hi ha intenció de canvi”

Els pressupostos seran aprovats en el ple municipal extraordinari del 15 de novembre

No s’han fet esperar les primeres reaccions de l’oposició a la presentació dels pressupostos de Sabadell del 2022, per part del PSC, Junts per Sabadell i la regidora no adscrita expulsada de Podem, Marta Morell. El Govern ha presentat una dotació de 252,6 milions d’euros per a l’any 2022, que amb un increment del 8,2% és la més alta de la història a la ciutat.

ERC i la Crida troben a faltar projectes “transformadors” i Ciutadans tem que els nous comptes repercuteixin en la butxaca dels sabadellencs, en forma d’impostos o retallades. Les disconformitats mostrades fan preveure que les tres formacions no donaran suport als pressupostos de 2022, en el ple municipal extraordinari de dilluns 15 de novembre.

ERC: “Trobem a faltar idees noves”

El cap de l’oposició, el portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, ha lamentat que la ciutat perdi “una oportunitat, perquè no hi ha intenció de canvi i de transformació”. Els termes que ha usat per a valorar els comptes per a l’any 2022 han estat contundents: “No hi ha ambició, no hi ha idees noves, són pressupostos grisos”.

El republicà hi troba a faltar propostes “verdes, innovadores i que posin per davant de tot les necessitats de la gent” i recrimina que no s’hagi comptat amb les seves propostes. Fernàndez també destaca que l’executiu tingui previsió de destinar gairebé una tercera part dels 26 milions d’euros en projectes d’inversions a la construcció del Poliesportiu dels Merinals. La resta, exposa, són obres planificades en el mandat anterior: el Parc de les Aigües, el Parc del Nord i el Portal Sud.

“És el pressupost dels de sempre per fer el mateix de sempre”, resumeix.

La Crida: “És un reflex de la seva inoperància”

“És un reflex de la seva inoperància i de la seva incapacitat per adaptar-se a les necessitats socials i ambientals del moment en què ens trobem”, critica la Crida, respecte al pacte entre PSC i Junts per Sabadell. “Arribarà el final del mandat i en quatre anys no hauran mogut ni una pedra a l’àrea soterrada d’FGC a Can Feu i no faran ni un sol habitatge que no haguéssim deixat projectat nosaltres”, afegeixen.

Per altra banda, recriminen que hi hagi “promeses electorals” que no estiguin projectades als pressupostos, com l’escola de música a l’Eix Macià, la comissaria al Nord o l’escola bressol a la Concòrdia.

Ciutadans: “Demanaran més diners al ciutadà”

El regidor de Ciutadans, José Luís Fernández, ha titllat els comptes pactats de “pressupostos Frankenstein”.

“Són pressupostos que neixen sabent que estan pecant d’optimisme en els ingressos per no haver-se de plantejar quines prioritats té l’Ajuntament, ni haver-se de centrar a fer una despesa més eficient”, apunta el regidor. “Quan vegin que no es poden complir demanaran més sacrificis al ciutadà en forma de diners o retallades”, tem.

Les cinc claus del pressupost de Sabadell, que creix el 2022: 252 milions d’euros (+8,2%)

Comentaris
To Top