Ciutat

Logic Control, l’empresa sabadellenca que es va ‘impregnar’ de Silicon Valley als anys 80 i 90

Carles Grau (director general), Ramon Gràcia (president) i Jaume Soler (director tècnic) / CEDIDA

Logic Control, històrica empresa sabadellenca fundada l’any 1971 que creava programes informàtics empresarials, va ser de les primeres companyies de la ciutat que va tenir presència a Silicon Valley. Entre els anys 80 i 90, els directius de l’empresa viatjaven assíduament a la badia de San Francisco i participaven en fires, congressos i xerrades de les principals empreses tecnològiques nord-americanes emergents per agafar “idees” i traslladar-les aquí.

“Anar a Silicon Valley era una font d’inspiració. Sempre anaven més avançats que nosaltres i apreníem coses noves que després aplicàvem a la nostra empresa i ens donava un valor afegit. Ens anticipàvem més de dos anys a la resta d’empreses”, explica el president de la companyia en aquell moment, Ramon Gràcia.

Cal recordar que Logic Control va arribar a tenir 800 treballadors. L’any 2000 els propietaris van vendre la companyia als fons italians Investindustrial i BS Private Equiy, així com l’anglès Bowmark. No va ser fins al 2005, que el grup britànic Sage va comprar-la i se n’ha fet càrrec fins a l’actualitat.

Comentaris
To Top