Ciutat

Pere Puig Ysern: Reivindicant la importància de la figura de l’empresari

/ LLUÍS FRANCO

Sovint les vocacions neixen des que som petits. Veiem el que fan els nostres avis i pares i acabem contagiant-nos de la passió per l’ofici a què es dediquen. És el cas de Pere Puig Ysern (Sabadell, 1951). El seu avi era empresari del tèxtil i ell es va fixar en tot allò que feia. “Des de llavors tenia clar que volia ser empresari. No anava tan mal encaminat”, explica Puig. De fet, es va marcar un objectiu ambiciós: “Fer les Amèriques”. “Vaig fer el servei militar quan tenia 17 anys, perquè volia ser empresari als Estats Units. Tanmateix, l’amor es va creuar en el meu camí. Vaig decidir quedar-me aquí i fer una vida al costat de qui ara és la meva dona”, explica.

Després d’aquesta decisió, Pere Puig, amb només 19 anys, va entrar com a gerent de l’empresa sabadellenca Nuricar, que es dedicava al rentat de cotxes amb màquina automàtica. Després d’aquesta experiència, l’any 1981 va decidir muntar la seva pròpia companyia, Cisternas del Vallès (Cisvasa), que encara està activa en l’actualitat. “Amb la col·laboració del meu germà Martí vam crear Cisvasa, que es dedica a serveis logístics per a la indústria química. Després de 40 anys, puc dir que la companyia ha funcionat molt bé, tot i que també ha tingut els seus alts i baixos”, reflexiona.

A més, Pere Puig combina des del 2005 la gestió de Cisvasa amb la presidència a la Comissió d’Infraestructures, Urbanisme i Transports de la Cambra de Comerç de Sabadell, tot i que des del 2002 forma part del Ple de la Cambra. “La meva funció és recollir les demandes de l’empresariat sabadellenc i traslladar-les a les administracions per tal de fer el nostre territori un lloc més competitiu econòmicament”, detalla.

Tot i la seva extensa carrera professional, Pere Puig no preveu, de moment, jubilar-se. “Estic en una fase intermèdia, però no em vaig fent altres coses que no sigui estar en el món de l’empresa. No m’agrada fer coses de jubilats. Així i tot, sé que tard o d’hora arribarà el moment de jubilar-me”, expressa.

Puig creu que encara té una labor important a fer: reivindicar la figura de l’empresari. “Cal reivindicar-la més que mai. Ser empresari és el millor ofici que hi ha”, manifesta. Per aconseguir el propòsit d’assessorar emprenedors que volen obrir empreses. “M’engresca molt“, conclou.

Comentaris
To Top