Ciutat

Adjudicades les obres del Vapor Pissit per un milió d’euros

El Vapor Pissit / LLUÍS FRANCO
El Vapor Pissit, amb la nau ja rehabilitada en primer pla i la pendent, al fons / LLUÍS FRANCO

Les obres de rehabilitació del Vapor Pissit s’han adjudicat aquest dilluns a la Junta de Govern Local. El projecte permetrà consolidar l’estructura de l’edifici del carrer d’Alemanya, 4 (Centre), i s’hi destinaran 981.000 euros.

La previsió és que les obres comencin el primer trimestre de l’any que ve i tenen una durada prevista de vuit mesos, de manera que haurien d’estar enllestides abans de final del 2022. Mentrestant, des del consistori se segueix treballant en l’ús que ha de tenir aquest espai, que tant podrien ser dependències municipals com el museu de la indústria tèxtil, segons les diferents propostes que s’han posat fins ara sobre la taula, sense concreció.

El projecte de reforma d’aquesta fàbrica, protegida, preveu consolidar l’estructura de la nau est així com la construcció, més petita, que queda al fons del pati interior i de la qual surt la xemeneia del vapor. Tal com va avançar el D.S. divendres, la reforma pretén restaurar i deixar de la mateixa tot l’edifici, que ja compta amb la nau principal, a la cantonada amb el carrer del Sol, rehabilitada.

La rehabilitació permetrà reparar les cobertes en mal estat i muntar-ne de noves de ceràmica a dues aigües, treure elements de fibrociment, reparar les humitats, l’arrebossat de les parets, els finestrals en mal estat i treure el cablejat fixat. Amb les obres també es refaran els baixants i altres objectes de la xarxa de sanejament.

La rehabilitació del Vapor Pissit començarà el primer trimestre del 2022

Comentaris
To Top