Publicitat
Ciutat

La cúpula radical dels Boixos Nois cau després de sis detencions a Sabadell

Boixos nois sabadell hooligans vallès
Armes, material supremacista i banderes de Hooligans Vallès / Policia Nacional

La Policia Nacional considera escapçada la cúpula més radical dels Boixos Nois. El cos policial va detenir el 2 de novembre 14 dels membres —6 d'ells de Sabadell— del que consideren "una organització criminal extremadament violenta de caràcter polidelictiu", especialitzada en tràfic de drogues, prostitució coactiva i importació de medicaments il·legals. Algunes de les detencions es van efectuar a la ciutat. De fet, l'operació es va dirigir sota la direcció del Jutjat número 1 de Sabadell.

Es va efectuar una entrada i registre a 18 habitatges, que van acabar amb la confiscació de 10 armes de foc, nombroses armes blanques, un quilo de cocaïna, més de 5.000 plantes de marihuana i 42 quilos de cabdells, a més d'haixix i cocaïna rosa. La Policia Nacional va trobar material supremacista relacionat amb el grup radical Boixos Nois, de culte a Adolf Hitler i amb la banda Hells Angels, de la qual era part un dels caps de la banda. També es van trobar banderes i material relacionat amb el grup Hooligans Vallès, una secció violenta d'aficionats del CE Sabadell.

S'han bloquejat més de 20 comptes bancaris, s'han embargat tres habitatges i 27 vehicles, a més de 300.000 euros en efectiu provinents d'activitats il·lícites.

Als 14 detinguts, la meitat dels quals han ingressat a presó, se'ls imputen presumptes delictes greus contra la salut pública, l'explotació de dones per a la prostitució, tinència il·lícita d'armes o blanqueig de capitals.

Violència, drogues i anabolitzants

El nexe d'unió dels detinguts era el grup ultra Boixos Nois. Actuaven com una organització criminal jeràrquica i disciplinada, exercint molta violència contra organitzacions i clans que disputaven les seves zones d'actuació.

Una de les seves fonts d'ingressos era el tràfic de tota mena de drogues, a través d'una complexa xarxa de productors i distribuïdors. Entre els medicaments il·legals amb què traficaven, hi havia els anabolitzants –per activar la síntesi de proteïnes– d'origen desconegut, sense autorització de l'Agència Espanyola del Medicament i que inclús poden arribar a causar la mort.

L'explotació sexual, principal font d'ingressos

La base del finançament del grup criminal era l'explotació de la prostitució, a través d'un pis on coaccionaven dones. Els rèdits econòmics que en treien servien per finançar l'assistència a esdeveniments musicals i esportius "per difondre odi, hostilitat i violència envers col·lectius vulnerables i antagònics", asseguren fonts de la Policia Nacional.

La facció seria hereva dels Casuals, que va ser escapçada fa uns anys amb la detenció i l'empresonament d'alguns dels seus membres per extorsions i segrestos.

El Jutjat número 1 de Sabadell continua investigant el cas, després d'haver decretat l'ingrés a presó per a set dels 14 detinguts.

Policia NAcional Boixos Nois

Detenció a Sabadell de la cúpula dels Boixos Nois / LLUÍS FRANCO

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top