Publicitat
Ciutat

Sabadell dobla els casos de coronavirus en una setmana

Una dona es vacuna contra el coronavirus a la Pista Coberta d'Atletisme / VICTÒRIA ROVIRA

La setmana passada es van registrar 183 casos confirmats, mentre que l’anterior van ser 89 (+105,6%)

Una dona es vacuna contra el coronavirus a la Pista Coberta d'Atletisme / VICTÒRIA ROVIRA

El nombre de contagis de Covid-19 s’ha doblat en la darrera setmana a Sabadell. Segons les darreres dades del Departament de Salut, la setmana passada es van registrar 183 casos confirmats, mentre que l’anterior van ser 89 (+105,6%).

La situació epidemiològica empitjora en els darrers dies i la sisena onada ja és una realitat a la corba de contagis. Des del 15 de novembre, el risc de rebrot ha passat de 105 punts a 263 el 21 de novembre. La situació és difícilment comparable a altres moments de la pandèmia per l’elevat índex de vacunació que ja hi ha actualment.

Actualment la incidència acumulada a 14 dies (IA14) se situa en 125,20 casos, per sota dels 147,28 de la mitjana vallesana i dels 170,27 de la catalana.

La velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) passa a 2,18, mentre que la setmana anterior era de 1,55. I el percentatge de positivitat de totes les proves PCR o tests d’antígens ràpids que es fan és del 4,38%, acostant-se al llindar del 5% a partir del qual es considera que la pandèmia s’està propagant.

El que ha baixat en els darrers dies és la mitjana d’edat dels casos positius, que estava situada al voltant de 50 anys i ara és de 37 anys.

Quin és el ritme de vacunació?

El 86,5% de sabadellencs ja tenen la pauta completa de la vacunació contra el coronavirus; el 87,9% la primera.

Per franges d’edat, la que registra un percentatge més baix de vacunats és la de 20 a 29 anys, en la qual un 76% de persones han rebut la primera dosi i el 58,7% les dues. Però la pauta completa la tenen el 73,3% per l’efecte de la monodosi de Janssen.

I 14.300 sabadellencs ja han rebut la dosi de reforç -la tercera- per mantenir la immunitat contra la Covid-19.

Publicitat
Comentaris
To Top