Vallès

Cinc detinguts per cultivar més de 1.500 plantes de marihuana a la comarca

Mossos d'Esquadra Policia Nacional
Operació de Mossos d'Esquadra i Policia Nacional a naus industrials a la comarca / CEDIDA

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, han detingut cinc persones en una operació contra una xarxa criminal internacional que traficava amb marihuana, després d’haver escorcollat naus industrials a Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall, Ripollet i Polinyà, a més de Barcelona. Han intervingut més de 1.500 plantes de marihuana.

El dispositiu policial és fruit de les gestions realitzades en el marc del cas ‘Poirot’, que al mes de juliol d’aquest any ja va permetre als dos cossos policials – en col·laboració amb funcionaris d’Europol i les policies d’Alemanya i Albània – arrestar més d’un centenar de persones en 51 escorcolls en naus industrials i domicilis, principalment a les àrees metropolitanes de Tarragona i Barcelona. Arran de les gestions es van poder identificar noves naus industrials que encara estaven en funcionament.

Els detinguts són quatre homes albanesos que vivien a l’interior dels centres de producció i un home espanyol, utilitzat per l’organització com a testaferro en diverses naus, que tenia la funció d’entorpir la investigació. A tots se’ls imputen els delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric.

Els cinc detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció número 3 de Reus, que va ordenar l’ingrés a presó del detingut espanyol i llibertat amb mesures cautelars per als altres quatre.

Comentaris
To Top