Diners

El talent emprenedor de Sabadell reivindica el treball en xarxa

Martínez, Molina, Navarro, Marcial i Coll, a l'acte de la Xarxa Onion / LLUÍS FRANCO

Cinc joves emprenedors presenten els seus projectes en un acte de la Xarxa Onion al Casal Pere Quart

Martínez, Molina, Navarro, Marcial i Coll, a l'acte de la Xarxa Onion / LLUÍS FRANCO

El talent jove i emprenedor de Sabadell ha compartit les seves experiències aquest dimarts en l’acte Future Stars organitzat per l’agrupació d’empresaris Xarxa Onion amb la col·laboració del Diari de Sabadell al Casal Pere Quart. L’esdeveniment ha permès conèixer de primera mà cinc projectes i els seus emprenedors, tots menors de 30 anys, que han reivindicat la importància de col·laborar i treballar en xarxa per poder tirar endavant.

Aprenentatge constant

“A mi el que més em motivava d’emprendre era aprendre”, ha dit Joshua Molina. És enginyer industrial, però insatisfet amb el dia a dia va decidir muntar el seu propi negoci lligat al seu principal hobby. El resultat és Oasis Hunters, una pàgina web (marketplace) des d’on l’usuari pot contractar “experiències rurals, secretes i de proximitat”.

En aquesta línia, l’emprenedora Georgina Coll considera que “ningú t’hauria ensenyat tan bé com ser el teu propi gestor de l’aprenentatge”. Coll lidera Columat, una empresa que es dedica a instal·lar taquilles intel·ligents per gestionar l’entrega i la recollida de les compres, millorant la logística i l’impacte mediambiental dels comerços digitals.

I és que iniciar un projecte des de zero pel teu compte, especialment si ets jove i es tracta de la teva primera experiència laboral, suposa aprendre de cada cosa, viure constantment en una muntanya russa d’alts i baixos. No hi ha un camí a seguir cap a l’èxit perquè l’èxit és en el camí que traça cadascú, han vingut a coincidir els ponents. “En l’amunt i avall psicològic també hi ha el context de qui t’acompanya”, ha subratllat Coll, valorant el paper de la família i els amics, l’entorn en definitiva.

En aquest sentit, els emprenedors també troben suport en altres perfils, com Xavi Martínez, de l’empresa United Gamers, que es dedica a professionalitzar l’entrenament de jugadors d’e-sports. Tal com ha explicat, en el seu cas ha trobat un suport imprescindible ajuntant-se amb persones experimentades en diferents àmbits, des de l’estratègia al producte.

Arnau Navarro, durant una intervenció al Casal Pere Quart / LLUÍS FRANCO

Arnau Navarro, durant una intervenció al Casal Pere Quart / LLUÍS FRANCO

Per la seva part, Arnau Navarro ha compartit dos aprenentatges que l’han ajudat a encarar el seu tercer repte emprenedor, Haddock, una empresa que ajuda els restaurants a tenir un millor control de costos a temps real. Navarro ha subratllat la importància de tenir “un fundador que en sabés, de tecnologia” i iniciar el negoci a partir d’un problema real perquè “moltes vegades creem solucions a problemes que la gent no té”.

Tanmateix, la dissenyadora Tània Marcial ha realçat la confiança en un mateix i ha recomanat “seguir el que et digui el cor, tenir molta constància, no desmotivar-se i estimar el que fas” com a claus que l’estan ajudant a tirar endavant el seu projecte personal de moda creada a partir de peces de segona mà o desfasades.

L’acte, moderat pel periodista del Diari Marc Parayre i emmarcat en el Mes de l’Emprenedoria, ha donat continuïtat a l’article 15 joves que volen canviar el futur, sobre una quinzena de sabadellencs i els seus projectes emprenedors.

15 joves que volen canviar el futur

Comentaris
To Top