Publicitat
Ciutat

L’esclat de violència a la discoteca Waka deixa tres ferits

Dos Mossos d’Esquadra i un dels responsables del local han resultat ferits durant els aldarulls de la passada matinada a Sant Quirze del Vallès. Alhora s’han registrat danys importants en els vehicles policials a conseqüència del llançament d’ampolles de vindre.

El còmput global de l’altercat ha deixat dos policies ferits lleus, mentre que el responsable del local ha sigut evacuat amb una forta ferida a l’ull dret provocada per l’impacte d’una pedra. El llançament d’ampolles i d’altres materials també ha provocat forts danys en la infraestructura de l’edifici i en els vehicles policials.

La policia ha obert una investigació per identificar els responsables de la concentració i avaluar-ne els danys materials. Malgrat la reunió d’urgència de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, aquest mateix diumenge, per determinar una resposta davant l’escalada de la violència no hi ha cap novetat respecte a canvis en els dispositius policials de cara als pròxims dies de festa.

Concentració “contra actituds violentes”

Una forta intervenció policial es va dur a terme la matinada del diumenge 5 de desembre a la discoteca Waka en resposta per la concentració de centenars de persones que impedien l’obertura habitual del local. Prèviament, a última hora de la tarda de dissabte, diferents grups de persones s’havien agrupat als voltants de la discoteca per tal de protestar suposadament contra les actituds violentes i racistes que han assenyalat al local en les últimes setmanes.

La concentració, que s’havia precedit per botellades a l’esplanada usual contigua a l’entrada del local, va canviar de rumb sobre la una de la matinada. El llançament d’ampolles, material urbà i bengales a l’interior del local, a més de destrosses en les tanques de protecció, van alerta les brigades de policia, les quals van concentrar una desena de furgonetes per dissuadir els aldarulls. Paral·lelament, a banda del llançament d’objectes i d’altres atacs violents, els quals s’han de relacionar amb grups reduïts d’entre tots els concentrats, alguns dels assistents havien saltat a l’interior del local, sobre una trentena segons dades oficials de policia, on es concentrava part del personal de la discoteca.

Segons la policia, la concentració va agrupar unes mil persones en protesta pels últims incidents suposadament racistes protagonitzats pels porters de la discoteca. La convocatòria, que va començar cap a les 23.00 hores, promoguda per xarxes socials, va acabar amb una trentena de persones irrompent dins local, danys materials importants en les tanques de protecció  i un controlador d’accés ferit per l’impacte d’una pedra a l’ull. L’establiment no va obrir, finalment.

Sant Quirze denunciarà la discoteca Waka per un delicte d’odi després de l’agressió a un jove colombià


La concentració que va agrupar a centenars de persones ha estat motivada per les recurrents actituds violentes que han caracteritzat les actuacions dels serveis de seguretat del local, segons van afirmar varis dels concentrats.

Sense anar més lluny, el cap de setmana anterior, un dels porters d’accés va apallissar contundentment a un dels assistents, el qual va manifestar a les xarxes socials que l’havien lligat amb brides mentre l’atacaven. Un precedent important que ha pogut definitivament encendre l’espurna d’un descontentament que s’ha anat incrementant proporcionalment a les notícies de caràcter racista i violent que han gravitat sobre la discoteca en els últims mesos. Fins i tot, la reivindicació s’ha canalitzat de forma formal en una pàgina web que busca trobar firmes per tal de tancar definitivament la sala.

Publicitat
Comentaris
To Top