Ciutat

Trenta anys explicant el Sabadell d’ahir en imatges

Surt al quiosc el tradicional calendari de la Unió Excursionista, que enguany està d’aniversari

L’Eix Macià en construcció, el maig del 1988 / lluís fernández (cedida)

La secció d’història de la Unió Excursionista de Sabadell ha tret a la llum la trentena edició del calendari Sabadell Ahir. Dotze fotografies, perfectament documentades, de diverses èpoques del passat de la ciutat: “celebrar trenta anys fent aquest calendari és una fita. Les imatges venen del nostre arxiu, format per 60.000 fotografies, 25.000 de les quals ben referenciades”, explica un dels membres de la secció de l’entitat excursionista, Marcel·lí Garriga, que juntament amb vuit companys més han fet la selecció de les dotze imatges.

Des de l’any 1992, quan un grup de persones, entre elles Garriga, van decidir fer aquest calendari, el procediment de selecció de fotos sempre ha estat el mateix: “hi esmercem moltes hores, documentant i seleccionant fotografies fins a arribar a les dotze escollides, sempre buscant que hi hagi varietat”, detalla, mentre assegura que amb la publicació del calendari “ajudem a divulgar el passat de Sabadell fent-ne partícip a tota la ciutadania”.

La legió Condor i el parc del  Taulí

Amb la col·laboració en la documentació i redactat dels textos a càrrec de Jaume Barberà, Lluís Fernàndez, Aleix Gonzàlez, Josep Mª Masagué i Genís Ribé, l’edició d’enguany –un miler d’exemplars– conté fotografies com la urbanització del que esdevindria l’actual Eix Macià i parc de Catalunya (foto), un 5 de maig de l’any 1988; la inauguració del parc del Taulí, l’any 1994; la visita a l’actual Aeroport de Sabadell de la legió Còndor, l’any 1939; l’actual plaça de Sant Roc, aleshores plaça de Pi i Margall, de principis del segle XX o els jardins romàntics de la Torre d’en Feu, també de principis de segle, són algunes de les imatges històriques que es poden trobar al calendari del 2022.

Comentaris
To Top