Ciutat

L’arribada del fred intensifica els talls de llum

Des de fa dues setmanes, Torre-romeu pateix diversos talls de llum que afecten la quotidianitat del veïnat, sobretot perquè ens trobem en uns dels dies més freds de l’any, amb temperatures que baixen fins a tocar els 0 graus. Aquests dies, la companyia elèctrica Endesa està fent obres de millora i en tot el 2021 preveu haver invertit 2,4 milions d’euros en millores de la xarxa a tot Sabadell.

Obres a la xarxa elèctrica del carrer del Ter, a Torre-romeu / VICTÒRIA ROVIRA

Obres a la xarxa elèctrica del carrer del Ter, a Torre-romeu / VICTÒRIA ROVIRA

Els carrers del Ter i del Llobregat (a Torre-romeu) són dos dels més afectats aquests dies pels talls de subministrament, tal com denuncien des de l’associació de veïns del barri. El seu president, Manuel Moya, explica: “Últimament hem rebut moltes queixes. Coincidint amb l’arribada del fred i un ús més elevat de l’electricitat a casa, els talls són més recurrents”. Estufes, radiadors, assecadors i tota mena d’estris elèctrics habituals d’aquesta temporada fan saltar els ploms en més d’una ocasió.

Un dels veïns afectats, el José, resideix al carrer del Ter i denuncia que aquesta situació s’allarga des de ja fa més de dues setmanes. El José assegura que “tenim interrupcions constants de llum des del diumenge 21 de novembre. Ara arriba, ara marxa. Així no es pot viure…”. I afegeix que “hi ha veïns a qui se’ls han espatllat els electrodomèstics”.

Obres de millora

Endesa explica que els talls de llum han coincidit amb un període d’obres de millora de la xarxa elèctrica del barri de Torre-romeu. Un d’aquests treballs consisteix a canalitzar la línia elèctrica del carrer del Ter i fer-la subterrània, així com la línia de conversió, “per reduir l’impacte visual de la infraestructura”, afirmen fonts de l’empresa. En aquest sentit, aquestes obres permetran evitar la caiguda de tensió elèctrica i així es preveu posar fi a aquests problemes actuals.

L’Ajuntament de Sabadell està al corrent d’aquesta situació i fonts municipals asseguren que el consistori fa mesos que hi està treballant. Ho fa juntament amb Endesa en una taula tècnica creada entre les dues parts per fer seguiment de les inversions de la companyia, “que segueixen el calendari previst”, afirmen fonts municipals.

Aquest any les inversions de la companyia a la ciutat superaran els 2,4 milions d’euros en tota. De manera específica, s’han tractat les obres necessàries que ja s’han fet o s’estan fent a Torre-romeu, Ca n’Oriac i l’Eixample, entre altres barris. En tots els casos, els treballs busquen modernitzar i digitalitzar les instal·lacions per reduir el temps d’intervenció en cas d’avaria, sobretot durant els mesos més freds.

Renoven l’estació de Can Puiggener

En les properes setmanes començarà la renovació de l’estació transformadora d’Endesa a Can Puiggener, a la plaça de Granada. A la taula tècnica de l’Ajuntament i la companyia elèctrica s’ha tractat aquesta qüestió, que permetrà donar un millor servei als veïns que en depenen.

Comentaris
To Top