Publicitat
Vallès

Un grup independentista pinta amenaces a casa del rector de la UAB per un acte espanyolista

Una de les pintades insultants a la façana de la casa del rector de la UAB, Javier Lafuente, reivindicades per Acció per la Independència / ACN
Una de les pintades insultants a la façana de la casa del rector de la UAB, Javier Lafuente, reivindicades per Acció per la Independència / ACN

El grup Acció per la Independència (AxI) va pintar dimecres la façana de la casa del rector de la UAB, Javier Lafuente, amb acusacions de “feixista”, “traïdor” i “col·laborador” amb l’espanyolisme. Carreguen d’aquesta manera contra l’acte de fa uns dies que la plataforma S’ha Acabat va organitzar al Campus de Bellaterra, amb el suport de PP, Cs, Vox i SCC.

A la pintada, el grup també critica que el rector “autoritzés” l’entrada dels Mossos d’Esquadra, que van acabar carregant contra els concentrats independentistes. Per això, AxI assenyalen Lafuente com a “col·laborador necessari” per permetre l’acte espanyolista i l’actuació policial i li demanen la dimissió immediata.

“Serveixi aquesta petita i simbòlica acció, no deixen de ser només unes pintades a casa seva, per demostrar tant a ell com als organitzadors que veritablement s’ha acabat, que la permissivitat als ultratges i provocacions de l’espanyolisme més ranci, així com el col·laboracionisme, no quedarà sense conseqüències”, afegeix el comunicat. “La pintura és només un exemple i un avís de la nostra capacitat; arribin vostès a les conclusions que s’han d’extreure”, conclouen.

Una de les pintades insultants a la façana de la casa del rector de la UAB, Javier Lafuente, reivindicades per Acció per la Independència / ACN

Per la seva banda, l’entitat S’ha acabat s’ha solidaritzat amb el rector i la seva família, ha condemnat de forma rotunda i sense pal·liatius els “actes vandàlics i les pintades intimidatòries”, “especialment greus”. Per això, demanen a tots els grups del parlament, al ministre d’Universitats i a la consellera d’Universitats una condemna explícita dels fets i reafirmen el seu compromís amb “la llibertat, la responsabilitat institucional i la pau social a Catalunya”.

Per últim, S’ha acabat recorden al rector que “permetre actituds violentes de l’independentisme a la UAB o a qualsevol altre lloc acaba tenint conseqüències greus al llarg del temps, ja que el separatisme antisistema és un moviment polític de naturalesa violenta i venjativa”.

Publicitat
Comentaris
To Top