Publicitat
Ciutat

L’escola de controladors aeris inverteix mig milió d’euros a l’Aeroport de Sabadell

SkyWAY, l’escola de formació de controladors aeris de FerroNATS, amb presència a Madrid, ha invertit mig milió d’euros per obrir la primera escola a Catalunya, concretament, a l’Aeroport de Sabadell. Amb l’obertura d’aquest centre formatiu, Sabadell es converteix en la primera ciutat de Catalunya que formarà a controladors aeris.

L’aeròdrom de Sabadell ha estat una peça clau en aquest nou projecte perquè més enllà de tenir unes instal·lacions adequades per al perfil formatiu de SkyWAY, ha comptat amb la col·laboració d’Aena i de l’Ajuntament de Sabadell. Amb l’arribada d’aquesta nova empresa de formació professional, l’Aeroport comptarà amb onze centres de formació del sector aeronàutic amb més d’un miler d’estudiants vinguts d’arreu del món. La nova iniciativa empresarial està vinculada al desenvolupament del Hub Aeronàutic de Sabadell, creat l’estiu passat per part de l’Ajuntament, el Consorci de la Zona Franca, Aena i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Les noves instal·lacions, a l’Aeroport de Sabadell / CEDIDA

La primera promoció, que va començar el passat 29 de novembre i que finalitzarà el pròxim mes de juny, compta amb 10 alumnes que rebran 400 hores de formació, 90 de les quals en el simulador de l’aeròdrom: “El nostre objectiu és poder comptar amb una mitjana de dues promocions anuals, d’uns dotze alumnes cada una”, explica Francisco Martín, director de SkyWAY. De moment, el centre formatiu ja ha obert el termini per inscriure’s a la segona promoció, que té previst començar l’abril del 2022: Vull agrair a l’Aeroport i a l’Ajuntament de Sabadell les facilitats i l’entusiasme que han dipositat en aquest projecte, que posicionarà aquest punt geogràfic com a referent en la formació aeronàutica”.

La primera promoció, que va començar el passat 29 de novembre, compta amb 10 alumnes / CEDIDA

Publicitat
Comentaris
To Top