Ciutat

La FAVS es planta davant “la precarietat” que viuen els CAP de Sabadell

Més presencialitat, més professionals i més pediatria. La Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) s’ha concentrat aquest dimecres al matí a les portes del CAP Sant Fèlix per reclamar que es posi fi a “la precarietat” que asseguren que viu la sanitat pública, tant als centres d’atenció primària com als hospitals. La protesta s’ha fet en aquest punt, on hi ha la direcció de l’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS).

Concentració a les portes de Sant Fèlix / LLUÍS FRANCO

Concentració a les portes de Sant Fèlix / LLUÍS FRANCO

El president de la FAVS, Manuel Navas, denuncia que “estan enfonsant la sanitat pública per afavorir la privada; des de fa anys estan fent aquest procés”. Els veïns han fet arribar una carta tant al CatSalut com a l’ICS en què reclamen que es recuperin les visites presencials, es posi fi a la concentració pediàtrica i que hi hagi més recursos, especialment en professionals.

Tant Navas com la regidora de Salut, Sònia Sada, s’han referit a les llargues cues a l’exterior del CAP Centre, denunciades reiteradament pels mateixos usuaris. Segons Sada, no serveix que “sota el paraigua de la pandèmia ara ens trobem amb un servei que deixa moltíssima gent enrere i provoca cues per una manca d’organització interna”. I Navas apunta que “és una vergonya anar als CAP. Vas al del Centre i és una vergonya com tenen la gent maltractada per falta de recursos i de personal, que és el que estem exigint”. La responsable de Salut a l’Ajuntament assegura que “estem al costat del teixit social per reivindicar el retorn i tenir una atenció primària de proximitat i de qualitat”.

Pendents del Poblenou

El Parlament de Catalunya va aprovar a final de setembre una proposta de resolució del PSC que insta la Generalitat a recuperar el servei del consultori local del Poblenou, que funciona a mig gas. Sònia Sada alerta que falten pocs dies perquè s’acabi el termini per donar-hi compliment i, de moment, no s’ha resolt la situació i el centre mèdic continua sense metge, com reclama la resolució. “Esperem que esgotin aquest termini per reivindicar de nou que s’obri com estava abans de la pandèmia. Ara mateix el tipus de servei que dona no funciona, no agrada als veïns i la prestació que dona és molt restrictiva, només per a un col·lectiu, i la resta s’han de desplaçar”, assegura l’edil.

Cues per accedir al CAP Centre: “És una vergonya tenir-nos esperant al carrer”

Comentaris
To Top