Publicitat
Ciutat

El silenci administratiu, la principal queixa a la Síndica de Greuges

La sindicatura de greuges està de celebració. Fa 15 anys que la institució es va posar en marxa a la ciutat. Durant els 15 anys de la institució, s’han obert 2.600 actuacions i se n’han tancat 2.300, primer amb Josep Escartín al capdavant. Eva Abellan va rellevar-lo l’abril del 2018. “La manca de resposta de l’administració és la principal queixa que hem rebut”, han coincidit Abellan i Escartin durant l’acte de commemoració de l’aniversari.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha valorat la feina dels síndics: “Intentem fer les coses bé, però és cert que hi ha coses que no funcionen. És aquí on ells hi entren”, ha reconegut Farrés. De la seca banda, Abellan ha mostrat la seva preocupació en matèria d’habitatge: “Cal posar el focus en la infància i el sensellarisme”, ha demanat.

Més de 18.000 actuacions

Des de l’any 2006, l’oficina ha atès més de 18.200 persones, ha obert 2.600 actuacions i n’ha tancat fins a 2.300. A més, ha fet al voltant de 800 recomanacions.

L’any 2020 va atendre un 207% més de queixes que el 2006. En el còmput global, el 60% de les resolucions treballades s’han resolt a favor de la ciutadania.

La síndica municipal de greuges celebra l’aniversari de la institució amb tres reptes: espai públic, civisme i transparència administrativa.  Segons l’informe del 2020, la Síndica ha detectat que les principals preocupacions són la convivència, la cura i l’accessibilitat de l’espai públic. Però també la transparència de l’administració.

L’any 2020 s’han obert 208 casos –només un 10% menys que l’any anterior– i se n’han tancat 140. Les atencions vinculades a l’incivisme i l’espai públic representen tres de cada deu casos. Els sorolls i el vandalisme preocupen especialment el veïnat.

Les 8 preocupacions principals de Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top