Vallès

Els alcaldes del Vallès Occidental demanen un reforç de la vacunació infantil

ELS ALCALDES DEL VALLÈS DENUNCIEN QUE NOMÉS HI HA QUATRE PUNTS PER VACUNAR ELS NENS I NENES DE LA COMARCA / ARNAU ALCALÀ
ELS ALCALDES DEL VALLÈS DENUNCIEN QUE NOMÉS HI HA QUATRE PUNTS PER VACUNAR ELS NENS I NENES DE LA COMARCA / ARNAU ALCALÀ

El Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental va mostrar dijous passat la seva preocupació davant el creixement exponencial de la sisena onada a la comarca. Els alcaldes demanen al Govern “instruccions clares”, i no pas recomanacions, sobre com desenvolupar les activitats del cicle nadalenc. També demanen un reforç de l’atenció primària i de la vacunació.

“Som conscients que hi ha un cansament i una fatiga de la ciutadania en general i de col·lectius com els sanitaris i la restauració”, va constatar el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, que va demanar que s’aporti més proximitat a la vacunació. Si més no, a la comarca només hi ha quatre punts de vacunació infantil, fet que pot desencoratjar la població a l’hora d’accedir-hi.

Així mateix, els alcaldes van reclamar “reforçar la tercera dosi de tots els col·lectius essencials”. De fet, el president del Consell Comarcal va destacar que “s’ha de poder accelerar la vacunació de tercera dosi de les persones d’entre 60 i 69 anys, és a dir 1 de cada 3. Resten pendents de vacunar-se 35.000 persones aproximadament. La vacunació d’aquest col·lectiu és prioritària”. La dosi de record s’ha administrat a un 80% de les persones de 80 anys o més anys de la comarca i a un 72% de les persones d’entre 70 i 80 anys.

En aquest sentit, els alcaldes van demanar “un reforç a la primària per poder atendre la població”.

“Instruccions clares per Nadal”

Pel que fa al desenvolupament de les activitats de Nadal que s’organitzen des dels municipis, els ens locals demanen criteris clars i normativa que no generi ambigüitat i que tots els municipis puguin actuar seguint les mateixes pautes. Fan la petició al Govern de la Generalitat que es faci una normativa clara en aquest sentit.

Comentaris
To Top