Ciutat

Els casos de Covid a Sabadell, més del doble que al Nadal de 2020

Sanitaris a l'UCI de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

A uns dies de Nadal, els casos de Covid a Sabadell continuen a l’alça. Els positius d’aquesta última setmana –788 casos– ja representen més del doble que el Nadal passat, quan s’havien detectat 362 positius durant el mateix període. Malgrat el bon ritme de vacunació, amb l’arribada de la sisena onada els casos s’han multiplicat per set respecte fa un mes, quan es detectava un centenar de casos. Aquesta incidència del virus no es veia des de juliol del 2021, coincidint amb la cinquena onada.

Malgrat que els casos suposen el doble, els ingressos hospitalaris i les defuncions han caigut en picat. En el que va de mes, s’han produït 51 ingressos i quatre defuncions per Covid-19 a Sabadell. Fins al 16 de desembre de 2020, quan encara no s’havia posat en marxa la vacunació, van ingressar 115 pacients al Taulí i van morir quinze persones a causa del virus. O el que és el mateix: un 55,6% menys d’hospitalitzacions i un 73,3% menys de mortalitat. La mitjana d’edat dels malalts per Covid és ara de 37 anys.

Nou de cada deu sabadellencs de més de 16 anys ja ha rebut, com a mínim, una dosi del vaccí i el 88,2% ja disposa de la pauta completa. Pel que fa al grup d’edat més jove, entre els cinc i els onze anys, 9,8% ja ha rebut una dosi i només el 0,8% té les dues vacunes. Pel que fa als joves d’entre 12 i 15 anys, el 78% ja disposa de la total protecció que ofereix la vacuna.

La vacunació, però, ja no eximeix del confinament en cas de ser contacte estret de positiu. El Departament de Salut ha posat en marxa la segona fase del pla de mitigació, que preveu deixar de fer proves a tots els contactes estrets. Tots, però, hauran de fer quarantena, estiguin o no vacunats, a partir de dijous.

Comentaris
To Top