Ciutat

La loteria de Nadal recupera les vendes de l’any 2019

Loteria Administració Loteria número 1
L'administració de Loteria número 1 de Sabadell / LL.F.

El sorteig Extraordinari de Nadal a Sabadell ha deixat enrere l’impacte de la Covid i ha recuperat la seva embranzida final. “Ha tornat l’eufòria i la il·lusió”, apunta Julián Larque des de l’administració de Loteria número 1. Els diferents loters entrevistats han fet números i tanquen la campanya nadalenca, com a mínim, un 5% per sobre de l’any Covid.

“Probablement avui ens quedarem sense dècims. O els vendrem pràcticament tots”, avança Larque, que assegura que han viscut aquesta campanya amb incertesa.  “Fem un balanç positiu, esperem anar recuperant encara més a partir d’ara”, apunta Ariadna Barrull, responsable de l’administració número 3, a la Via Massagué. Han fet números i les vendes en loteria de Nadal, en el seu cas, han escalat un 30% en comparació a l’any passat. “Són xifres que recuperen el ritme del 2019”, destaca. 

En el cas de l’administració número 9, a l’avinguda de Barberà, les compres han estat més modestes fins ara, però tanquen l’any amb un increment respecte al sorteig extraordinari del 2020, entorn d’un 5% més de vendes. “S’han venut més dècims que participacions, i això ha fet que s’incrementin les vendes” assegura Clara Roca, des de l’entitat de l’avinguda. Malgrat això, els loters expliquen que, aquells clubs i entitats que han comprat participacions, han aconseguit vendre-les “molt bé”.

El doble respecte al 2020

Les dades de novembre ja apuntaven aquest increment en les vendes de dècims i participacions. El mes passat les administracions van tancar números fent el doble de caixa respecte al 2020 –les dades inclouen sortejos ordinaris i l’extraordinari de Nadal–, segons l’eina Pulso, del Banc Sabadell.

Durant l’última setmana, el tiquet mitjà de compra a les administracions de Sabadell ha estat de 57 euros, el que representa un creixement del 32% de la despesa mitjana del 2020, quan el tiquet mitjà era de 43 euros. Les compres de dècims també s’han accelerat l’última setmana. I el tiquet mitjà de compra també ha crescut un 63% en només set dies.

Nadal 2020, vendes concentrades

La campanya del sorteig Extraordinari de Nadal de l’any passat va tancar amb unes xifres molt similars als registres d’abans de la pandèmia. Durant el mes de novembre i desembre es va concentrar la demanda de loteria de Nadal a la ciutat. Malgrat que en un inici el percentatge de la caiguda aproximada de les vendes es xifrava en prop d’un 20% respecte a l’edició anterior, finalment es va tancar l’any amb un descens més modest, d’un 1%. 

Segons coincideixen els loters, l’any passat també van canviar els hàbits de compra de loteria. Les participacions van caure en picat, però les vendes es van mantenir perquè va crèixer l’adquisició de dècims.

Comentaris
To Top