Ciutat

Sabadell i l’Agència de l’Habitatge signen un conveni per impulsar la rehabilitació energètica

La plaça de les Termes, on els habitatges tenen una mitjana d'edat de 55 anys / VICTÒRIA ROVIRA

La Generalitat dota l’Oficina Local del Vapor Codina amb 30.000 euros perquè ajudi a gestionar els tràmits

La plaça de les Termes, on els habitatges tenen una mitjana d'edat de 55 anys / VICTÒRIA ROVIRA

L’Ajuntament de Sabadell i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya han signat un conveni de col·laboració per facilitar la rehabilitació energètica dels edificis sabadellencs aprofitant els fons europeus Next Generation.

El regidor d’Habitatge, Eloi Cortés, subratlla la importància d’aquesta acció perquè a Sabadell, aproximadament el 67% dels habitatges són anteriors al 1980 i, per tant, “han quedat fora de la primera normativa sobre aïllament tèrmic”. Entre els principals beneficis de la rehabilitació energètica hi ha reduir les emissions de CO2 perquè es necessita un menor consum elèctric, millora la qualitat de vida i ajuda a combatre la pobresa energètica.

Aquest acord està dotat amb 30.000 euros que la Generalitat aporta al municipi per reforçar el personal de l’Oficina Local de l’Habitatge, que augmentarà el personal per atendre l’increment previst de la demanda. Cortés apunta que en aquest cas l’Ajuntament actua com a facilitador, però els diners aniran directament de l’Agència de l’Habitatge als veïns. “En aquests programes ni Ajuntament ni Vimusa veurem diners; aniran directament als propietaris. Es fa com en altres convocatòries que les han de sol·licitar els propietaris”, explica l’edil.

L’oficina s’encarregarà d’assessorar i donar suport a aquelles persones que vulguin reformar els seus habitatges, ja siguin cases o pisos, acollint-se als fons europeus. En funció de cada cas particular i la intervenció que es faci, la subvenció serà una o altra. El pressupost a tot Catalunya és superior als 1.000 milions d’euros per aquesta qüestió.

Rehabilitar els habitatges, assignatura pendent

Comentaris
To Top