Ciutat

Les noves restriccions: què podrem fer i què no per Nadal?

Nadal Sabadell 2021

Les trobades socials no podran ser de més de 10 persones i s’imposa el toc de queda, des de la 1 h fins a les 6 h

/ LLUÍS FRANCO

Dos dies abans de Nadal, les noves mesures potser alteren els plans de molts sabadellencs. Fem un repàs de les restriccions, imposades per reduir la mobilitat i la interacció social, que marcaran els àpats i les trobades de celebració, des de la mitjanit de dijous a divendres, 24 de desembre.

Reunions de 10 persones

Les trobades socials no podran ser de més de 10 persones. És una mesura per reduir la transmissibilitat del virus que s’imposa tant a domicilis com a espai públic i bars i restaurants.

Toc de queda

El confinament nocturn, previst durant 15 dies, no permetrà ser a l’espai públic des de la 1 de la matinada fins a les 6 del matí.

Llum verda al toc de queda i a limitar reunions de més de 10 persones

Oci nocturn tancat

La reobertura de l’oci nocturn ha estat breu. Va ser el 7 d’octubre, amb mascareta i passaport Covid, després d’un any i mig tancat o amb restriccions severes. Amb les noves mesures, les discoteques hauran de tornar a abaixar la persiana.

Bars i restaurants

Les noves mesures instauren un límit del 50% en l’aforament als interiors de bars i restaurants. A les terrasses, es manté el 100%, Per accedir a la restauració, es continuarà necessitant passaport Covid.

Esport, cultura i botigues

Són les mateixes les restriccions per accedir en un gimnàs que en comerços i activitats culturals. L’aforament màxim permès és d’un 70%, a banda de requerir passaport Covid.

Mascareta obligatòria

L’ús de la mascareta serà obligatori al carrer. Aquesta mesura, que va deixar d’estar en vigor el juny, tornarà per imposició del govern espanyol.

Teletreball

Es recomana als funcionaris o treballadors del sector públic que retornin al teletreball.

Comentaris
To Top