Ciutat

La seu històrica del Banc Sabadell obre les portes per Nadal i Sant Esteve

Una dona visita l'exposició 'BS140' a la plaça de Sant Roc / VICTÒRIA ROVIRA

La seu central del Banc Sabadell acull fins a finals d’any l’exposició del seu 140è aniversari

La seu central del Banc Sabadell acull fins a finals d'any l'exposició del 140è aniversari/ Victòria Rovira

La seu històrica de l’entitat celebra un seguit de portes obertes per commemorar el cent-quaranta aniversari. Una fita històrica que vol compartir a la ciutat amb l’exposició BS140, del banc local al grup bancari internacional, i que el públic pot visitar fins al 31 de desembre al hall principal del banc a la plaça Sant Roc.

La mostra, dirigida pel departament de comunicació i relacions institucionals, compte amb un recorregut històric per una estructura rectangular que analitza a través de la narració i d’altres peces iconogràfiques les principals transformacions de l’entitat fins als nostres dies. “El Banc Sabadell sempre ha sigut una entitat d’esperit cooperativista, molt arrelada a la ciutat – afirma el coordinador de l’exposició, Manel Camps -. L’exposició és el resultat de l’interès que té l’actual presidència pel nostre llegat històric”. De l’anecdotari que l’acompanya, entre altres recursos de l’exposició, en podem trobar el perquè: en l’actualitat, i malgrat constituir-se íntegrament per veïns de Sabadell, la presidència – Josep Oliu, actual president del banc – és l’únic sabadellenc que resta dins el consell.

L’impuls tecnològic que ha acompanyat la història del banc és una de les marques de l’exposició / VICTÒRIA ROVIRA

L’estructura, la qual està dividida en catorze mòduls, mostra la transformació d’una entitat creada el 1881 per més de 170 fundadors. “L’esperit d’innovació i la proximitat sempre han sigut dos conceptes claus del banc”, remarca Camps. El recorregut permetrà descobrir-ho: des dels seus orígens de banca comercial creditícia, per tal d’afavorir la inversió de la indústria tèxtil i el seu abastiment de matèries primeres des d’Amèrica, fins a la seva consolidació com a banca privada i la seva posterior adaptació al mercat internacional. Un moment clau en la supervivència de l’entitat i la seva expansió territorial mitjançant la fusió d’altres entitats, Banco Atlántico i Urquijo, entre d’altres, de la resta de la geografia espanyola. Ja ho deia l’eslògan: “Sabadell, ser on siguis“, doncs bé, la història, aquest cop, ben a prop, i oberta a la ciutat des de la plaça Sant Roc.

Memoràndum de l’exposició, avui, Nadal, a la plaça Sant Roc/ VICTÒRIA ROVIRA

El Banc Sabadell estrena una exposició per commemorar els seus 140 anys d’història

Comentaris
To Top