Ciutat

L’UCI del Taulí dobla el nombre de pacients Covid des del pont de la Puríssima

Un pacient ingressat per coronavirus a l’UCI del Taulí / VICTÒRIA ROVIRA

Respecte l’any passat el nombre de morts s’ha reduït a la meitat

Un pacient ingressat per coronavirus a l’UCI del Taulí / VICTÒRIA ROVIRA

El nombre de pacients ingressats a l’UCI del Taulí per coronavirus s’ha doblat des del pont de la Puríssima d’aquest desembre. D’això en fa dues setmanes i mitja. La situació de l’hospital també reflecteix l’augment de contagis que viu la ciutat, amb més del doble de positius la darrera setmana respecte a l’anterior.

Aleshores, el 13 de desembre hi havia 11 hospitalitzats als llits de cures intensives. Una setmana més tard eren 13 i, aquest dilluns 27 de desembre, en són 24. Els experts, com el cap de Malalties Infeccioses del Taulí, Manel Cervantes, sempre han recordat que l’hospital és un reflex de la societat, primer a planta i unes setmanes després, a l’UCI. I en aquesta línia caldrà analitzar en els pròxims dies i setmanes l’efecte que puguin tenir les celebracions de Nadal en la pandèmia.

També pugen els ingressats a planta. Si just després del pont hi havia 14 pacients, actualment en són 55.

Menys de la meitat de morts

Veient només les dades, comparativament amb el mateix període de l’any passat la situació és millor a planta, on en aquests moments hi havia 88 pacients, i lleugerament pitjor a crítics, ja que n’eren 21. Però en canvi, i segurament gràcies a l’efecte de la vacunació que redueix els casos greus, la mortalitat s’ha reduït a la meitat. En tot aquest mes de desembre s’han comptabilitzat 10 defuncions respecte a les 26 del desembre de 2020.

La vacunació fa un any: vuit de cada deu sabadellencs estan immunitzats contra la Covid-19

Comentaris
To Top