Ciutat

Enderroquen l’antic vapor Serra de la ronda Ponent per fer-hi pisos

Enderroc del vapor Serra / VICTÒRIA ROVIRA

L’edifici està protegit però només de forma documental, de manera que pot anar a terra

Enderroc del vapor Serra / VICTÒRIA ROVIRA

La construcció d’una nova promoció d’habitatges a la ronda de Ponent, 72-78, ja ha començat i això implica enderrocar l’antic vapor Fills d’Esteve Serra.

Es tracta d’un vapor protegit pel pla de patrimoni local, però en la categoria més baixa de protecció, documental, que només implica deixar constància escrita dels elements a destacar d’aquest espai, però no cal mantenir-lo dempeus. Això sí, en la darrera modificació del pla es va fer constar com a zona on podrien aparèixer restes arqueològiques.

Interior del vapor Fills d'Esteve Serra / AJUNTAMENT DE SABADELL

Interior del vapor Fills d’Esteve Serra / AJUNTAMENT DE SABADELL

Originalment aquest vapor, que data del 1880, es va dedicar a la indústria tèxtil llanera, almenys fins al 1907 segons la documentació de l’Ajuntament. Després d’un parèntesi, el 1982 es va reconvertir en un taller de reparació de vehicles i fins al 2017 va acollir diversos concessionaris, que van anar modificant la façana fins a desvirtuar l’estructura original que mostrava la teulada de les naus que conformen el vapor i que es poden veure en detall des del carrer del Pare Sellarès.

La nova promoció d’habitatges constarà de 38 pisos i dos locals, amb aparcament soterrani de 42 places i 12 trasters. Es tracta de la primera obra que fa la immobiliària de Sant Cugat North Peak a Sabadell i la comercialitza Comprarcasa RC Finques. El gerent de la comercialitzadora, Carles Castro, destaca que “és una zona molt ben ubicada entre el Centre i l’Eix Macià”.

Imatge virtual de l'edifici que es construirà al solar del vapor Serra / CEDIDA

Imatge virtual de l’edifici que es construirà al solar del vapor Serra / CEDIDA

Aixequen 57 nous habitatges a la ronda de Ponent

Comentaris
To Top