Ciutat

Xifres de rècord: un de cada cent sabadellencs s’ha contagiat de Covid-19 en l’última setmana

[Aleix Pujadas / Albert Acín]

Més d’un de cada cent sabadellencs s’ha contagiat de Covid-19 en els últims set dies, segons les dades del Departament de Salut. Entre el 21 i el 27 de desembre, l’1,47% de veïns de Sabadell han estat diagnosticats d’aquesta malaltia. En aquest temps s’ha batut el rècord diari de contagis de tota la pandèmia: 745 positius.

Aquests mateixos dies, a Sabadell la propagació del virus ha estat força elevada. Entre les cinc ciutats amb més població de Catalunya, és la segona on hi ha hagut una velocitat de transmissió més alta, amb l’Rt a 2,5 punts, només per darrere dels 2,76 de l’Hospitalet de Llobregat. Si bé a Sabadell l’Rt puja des de finals de novembre, la bona notícia en aquest sentit és que en els últims tres dies naturals aquest indicador s’ha frenat i ha baixat, situant-se a 2,07 punts i mostra que el ritme de creixement de contagis s’ha desaccelerat.

En total durant el període del 21 al 27 de desembre s’han comptabilitzat 3.183 contagis, més que mai en tota la pandèmia i quatre vegades més que a principi de mes. D’aquests darrers set dies crida l’atenció el de Nadal per motius evidents, ja que en una setmana en què de mitjana s’han detectat 454 casos diaris, el 25 de desembre ‘només’ van ser 192. Per Sant Esteve, la xifra va pujar a 272 positius i dilluns, 27 de desembre, es va assolir el rècord diari de contagis de tota la pandèmia amb 745. Són gairebé el triple que l’anterior màxim, que va ser de 262 casos el passat 12 de juliol.

Caldrà veure com evoluciona la pandèmia en els pròxims dies, tenint en compte que aquestes dades encara no reflecteixen els previsibles efectes que poden tenir les fetses nadalenques i de cap d’any en els contagis.

El Taulí frega el centenar d’ingressats

L’hospital Parc Taulí té aquest 31 de desembre 99 pacients hospitalitzats per coronavirus. 70 estan a planta i 29 a l’UCI. Les xifres són similars a l’any passat, quan eren 89 a hospitalització i 23 a cures intensives, però a Sabadell ara hi ha quatre vegades més de contagis, la qual cosa fa pensar que es deu a l’efecte de la vacunació. El 78% de sabadellencs tenen la pauta completa de la vacuna contra la Covid.

Al Taulí la mortalitat també s’ha reduit respecte l’any passat, amb 12 defuncions aquest mes de desembre respecte els 26 del mateix període del 2020.

La quarantena dels positius de Covid es redueix als 7 dies

Comentaris
To Top