EDITORIAL

De Filomena a l’estiuet de Nadal

En despertar-nos, els sabadellencs vam mirar ahir per la finestra. Hi havia caigut una mica de plugim i el cel era rúfol. Sorpresa! Després de tres setmanes de cels blaus, ens havíem avesat al peculiar estiuet. 

En termes meteorològics, ha estat un anticicló càlid i persistent. No és del tot habitual, però tampoc és del tot descartable. Dit d’una altra manera, passa cada cert nombre d’anys.

El que està per veure és si aquestes anomalies tenen lloc cada vegada amb més freqüència. O sigui, si els intervals de temps entre una i altra s’escurcen. Certament, podríem pensar que el clima s’està tornant un particular Dragon Khan. Els termòmetres van baixar a Sabadell, la nit de Reis de 2021, fins a 4,6 graus sota zero. Enguany, en cavi, hem pujat als 23,5 graus el migdia d’Any Nou. Del temporal Filomena a l’estiuet de Nadal. De l’Operació Fred a buscar una terrassa al sol.  

No és que els canvis estacionals siguin negatius (ja que la diversitat trenca la monotonia). Però l’acumulació d’anomalies -i la seva intensificació en el futur- podrien ser un senyal d’alteració climàtica.

Comentaris
To Top