Ciutat

Sabadell viu el Nadal més calorós en una dècada, amb màximes 23,5 °C

L'anticló ha afavorit les pujades a La Mola / MARC ARMENGOL

En la incerta bogeria que ha estat la 6a onada de la Covid-19, cada dia hi ha hagut un factor que -almenys- contagiaVa optimisme. El cel blau amb que els carrers de Sabadell s’han despertat, quasi cada dia, des de fa més de 3 setmanes (tret del 23 i 24 de desembre, aproximadament).

Això es deu a un anticicló excepcionalment càlid i persistent ha provocat valors de temperatura fins a 10 ºC per sobre dels normals en aquesta època de l’any a cotes mitjanes, tant de dia com de nit. Si bé aquest anticicló va arrencar a mitjans de desembre (passat el pont de la Constitució), ha estat al final del qual Catalunya quedava totalment afectada per aquesta onada càlida, amb una massa d’aire tropical procedent del nord d’Àfrica.

Entre els dies 27 i 31 de desembre es van produir rècords de temperatura màxima de desembre a 40 de les 153 estacions meteorològiques gestionades per Metecocat a Catalunya, entre les quals la de Sabadell. El migdia del dia 30 de desembre, l’estació ubicada al Parc Agrari arribava als 21,4 graus, mentre que l’estació de Castellarnau marcava 22,2 graus.

Però a més a més, l’Any Nou no va dur cap canvi de situació, sinó que es van continuar superant rècords de temperatura màxima, però en aquest cas de gener. Així, el migdia de l’1 de gener es marcava 23 graus a l’estació del Parc Agrari i 23,5 a la de Castellarnau.

Aquest episodi de calor ha estat marcat, també, per l’absència de precipitacions. De fet, ha estat un mes molt sec a Catalunya en general i a Sabadell en particular.

Cal matisar, però, que l’hivern no és època de pluges al mediterrani. Ho són, més aviat, tant la tardor com la primavera.

Comentaris
To Top