Ciutat

La Covid s’alenteix a Sabadell, però els contagis continuen desbocats

Els contagis s’han estabilitzat i cauen un 6,55% respecte a la setmana anterior

Professionals a l’UCI del Taulí / VICTÒRIA ROVIRA

Els casos setmanals de Covid-19 a Sabadell descendeixen per primer cop en un mes. Els contagis s’han estabilitzat els últims set dies, però el nombre de casos continua desbocat. La setmana del 31 de desembre al 6 de gener es va tancar amb 3.822 casos positius, un 1,7% dels sabadellencs. Aquesta dada rebaixa el pic de les festes de Nadal i els contagis cauen un 6,55% respecte a la setmana anterior. Tanmateix, les xifres continuen molt elevades: la mateixa setmana del 2020 s’havien detectat 475 casos, i ara els casos s’han multiplicat per vuit.

Malgrat les xifres rècord –el 4 de gener es va assolir un nou màxim diari, amb 864 contagis–, les hospitalitzacions es troben per sota de les de la primera onada. A l’hospital Taulí hi ha 166 pacients ingressats amb Covid, 138 a planta i 28 a l’UCI o semicrítics. El pic més alt que va viure l’hospital sabadellenc va ser a l’abril del 2020, amb 567 pacients ingressats.

Menys morts per contagi

Des de l’inici d’any han mort dotze persones a Sabadell, el mateix nombre de pacients que van morir durant el mes de desembre. La Covid és menys mortal: el virus ha tingut una mortalitat del 0,13% a Sabadell el mes de desembre. Unes dades allunyades de l’últim mes del 2020, quan la mortalitat del virus era de l’1,55%. Una persona moria aquest desembre per cada 800 contagis, i l’any passat en morien 12.

Les defuncions per coronavirus a Sabadell l’últim mes de l’any 2021 representaven menys de la meitat que les del desembre anterior, tot i que els contagis s’havien multiplicat per cinc. Els experts ho atribueixen a la vacunació. De fet, el 87,4% dels sabadellencs més grans de 12 anys ja disposen de la pauta completa. I pràcticament un de cada nou ja està protegit amb la primera dosi.

Pel que fa a la gestió de la covid a les aules, el protocol per confinar les aules ha canviat: s’eliminaran les quarantenes als centres educatius si hi ha menys del 20% de la classe contagiada de Covid-19 o menys de cinc positius.

Tornada a l’escola: el Govern oferirà antígens gratis quan hi hagi un positiu a classe

Comentaris
To Top