Ciutat

Mor l’advocat sabadellenc Francesc Sánchez als 67 anys

L'advocat sabadellenc Francesc Sánchez / VICTÒRIA ROVIRA
Francesc Sánchez / VICTÒRIA ROVIRA

Mor l‘advocat sabadellenc Francesc Sánchez, als 67 anys, a causa d’un càncer. Nascut el 1954 a Sabadell, tenia una passió: el món romà. Així, va crear l’any 2008 l’entitat cultural Arraona Romana per divulgar la història de Roma, amb totes les seves llums i ombres.

Sánchez va especialitzar la seva carrera en Dret Administratiu i Urbanístic, que li va permetre conèixer el funcionament de l’administració local a Sabadell des de la perspectiva del dret. Entre d’altres, recentment ha defensat una comunitat de veïns del barri de Gràcia per la reparació d’un esvoranc a la via pública.

Com a amant del món romà, ha divulgat la vida d’aquesta civilització a través de recreacions al Museu de Sant Boi del Llobregat. I fins a l’últim moment també escrivia a diversos blogs especialitzats. A banda, va convertir-se en un dels fundadors de Divulgadors de la Història. I en un altre àmbit, l’esportiu, va fundar l’APB Sabadell, un club de bàsquet únicament femení, del qual va ser president i entrenador; i va ser delegat de la Federació Catalana de Basquetbol a la ciutat.

Des de l’ICASBD lamenten la pèrdua del lletrat Francesc Sánchez: “Ha estat un referent de l’Urbanisme local i col·laborador habitual de la formació col·legial. Una pèrdua irreparable”, diuen.

Francesc Sánchez (Arraona Romana): “Els romans ens han donat molt del que som”

Comentaris
To Top