ESPORTS

Sergi Giralt ‘navega’ fins al podi del Dakar clàssic

Giralt i Piña, a bord del Toyota / @INGINECREATORS

No n’ha tingut prou de travessar la línia de meta del Dakar clàssic a Jeddah, a l’Aràbia Saudita, en la seva estrena, sinó que a més ho ha fet com un dels millors participants entre el centenar llarg d’equips presents en el raid més exigent del món.

Després de recórrer més de 6.600 quilòmetres en menys de dues setmanes sobre tota mena de superfícies, Giralt torna cap a Sabadell amb quatre victòries d’etapa, dotze victòries de scratx, d’un total de 33 –l’equip que més trams ha guanyat –, i dues jornades liderant el Dakar. Un balanç gairebé immaculat que ha permès al tàndem format per Xavier Piña i el copilot sabadellenc pujar al podi en la categoria H1 i acabar en la sisena posició de la classificació general. “No puc demanar res més. Em sento molt feliç d’haver pogut participar al ral·li més dur del món i fer-ho com ho hem fet amb el Xavi, que no hem d’oblidar que era la primera participació que fèiem els dos”, destaca el sabadellenc, instants després de rebre, ahir divendres, la medalla de finisher i el guardó pel podi aconseguit.

Una posició, però, que fins a la darrera etapa no es va poder aconseguir: els dos trams de regularitat, on Giralt es troba en un oasi, gràcies a la seva experiència als diversos montecarlos i portugals, entre altres cites històriques del món de la regularitat, van permetre retallar els set punts respecte al rival més directe: “Dijous vam perdre dues posicions i avui –ahir– ens vam llevar molt concentrats, conscients que estava a les nostres mans poder-ho aconseguir. Ha estat un ral·li on hi ha hagut tensió, com és lògic, amb trams de 50 i 80 quilòmetres cronometrats amb mitjanes molt altes”, recorda.

“Vaig veure la mort de molt a prop”

Entre els Nasser Al-Attiyah, Sebastien Loeb, Carlos Saiz o els sempre imponents Kamaz dels russos Sotnikov i Nikolaev, el bivouac també s’ha fet ressò del bon paper del sabadellenc, fins al punt que molts rivals van optar per seguir les roderes del Toyota Land Cruiser HDJ80. Prova d’això, tal com reconeix, són “les diverses propostes que hi ha”, referint-se a l’interès d’altres equips per comptar amb ell en un futur. Sobre això, Giralt manté els peus a terra i només desitja “poder-hi tornar algun dia”, descartant l’opció de fer-ho en la modalitat de velocitat. Ell, però, avisa que “millorant la navegació per caps es pot guanyar”.

Al Dakar d’enguany també s’ha viscut la cara més amarga del raid, com per exemple el greu accident del pilot Isaac Feliu. Giralt, afortunadament, va sortir indemne del que hauria pogut acabar sent un accident fatal: “Estàvem en un enllaç, quan de sobte, un cotxe anava a encastar-se frontalment contra nosaltres i ja em preparava per rebre l’impacte. Sortosament, va passar pel meu costat. Vaig veure la mort de molt a prop”, reconeix.

Comentaris
To Top