EDITORIAL

Cuidar la indústria

Encara hi ha nostàlgics que tanquen els ulls i veuen Sabadell com la ciutat dels telers i les xemeneies. La realitat és una altra: des dels anys setanta, la nostra ciutat va deixar ser una ciutat industrial. El temps ha passat i Sabadell ha canviat. Hem vist una transformació de la nostra economia, de l’urbanisme i del conjunt de la societat en poques dècades. 

Malgrat tot, la indústria continua sent un sector cabdal per al desenvolupament de l’economia local i comarcal del segle XXI. Les noves tecnologies, el desenvolupament de noves tècniques, la capacitat d’adaptació de les empreses existents i el talent i l’emprenedoria de les noves generacions han forjat un sector industrial més sostenible, amb llocs de feina més qualificats i amb una gran capacitat d’expansió nacional i global.

Com a ciutat, hem de ser capaços de retenir i atreure la indústria, especialment en temps de retrocés: el sector industrial representa el 9% del valor afegit brut (VAB) de la ciutat, segons l’Idescat. I per ampliar la mirada, en termes globals, el teixit empresarial ha crescut un 5,2% en els últims cinc anys a Sabadell, per sota de la mitjana provincial (INE) i de ciutat properes, com Sant Cugat (+10,5%). Posar facilitats, eliminar traves i cercar proactivament inversions industrials són, sens dubte, alguns dels reptes d’aquesta dècada.

Comentaris
To Top