Vallès

L’AMB construirà una passera al riu Sec per a vianants i ciclistes a Ripollet

L’actuació preten fomentar la recuperació mediambiental del curs fluvial

L’AMB vol construir un pont de 20 metres de llargada per travessar el riu / CEDIDA

L’Àrea Metropolitana de Barcelona comença les obres per construir una passera que permetrà travessar el riu Sec des del parc del Masot fins al camí del marge dret o passatge de l’Ermita.

Aquesta connexió segueix tres estratègies metropolitanes: l’impuls de la mobilitat sostenible d’una banda a l’altra del riu, la recuperació mediambiental del curs fluvial i l’adequació de l’espai per a ús i oci dels vianants. L’actuació té un pressupost aproximat de 260.000 euros.

Les intervencions més importants que es portaran a terme són:  la construcció d’un gual de formigó de 20,35 metres de longitud i 4 metres d’amplada, transitable per a vianants i bicicletes; la col·locació d’escales de ceràmica per arribar des del parc del Masot i salvar el desnivell entre el passatge de l’Ermita  i el pas fluvial, i la naturalització de l’espai fluvial, amb plantació de vegetació arbustiva i arbrat autòcton a la llera, i plantes enfiladisses que cobreixen els talussos.

El riu Sec és un curs fluvial que neix als vessants meridionals de Sant Llorenç del Munt i avança cap als municipis de Matadepera, Terrassa, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Badia del Vallès, Cerdanyola del Vallès i Ripollet, on acaba desembocant al riu Ripoll.

El riu té una extensió de 52 quilòmetres quadrats i representa el 4% del total de la conca del Besòs. Es troba fragmentat pel pas d’infraestructures, com per exemple la C-58.

Comentaris
To Top