Publicitat
ESPORTS

El Museu atlètic de Josep Molins és un viatge al passat

Museu Josep Molins

S’hi pot trobar tota mena de material des del segle passat a l’actualitat per explicar l’evolució de l’atletisme

L'ànima del Museu, Josep Molins, explicant els detalls als assistents a l'acte / Lluís Franco

Un vell taller de reparació cotxes del carrer Convent, davant la Plaça de les Dones del Tèxtil, s’ha convertit en un autèntic museu atlètic. L’artífex és el president de la Joventut Atlètica Sabadell, Josep Molins, qui ha traslladat tot el material recopilat a la seva antiga botiga d’esports de la Rambla a aquest local que feia dues dècades que estava tancat. Ara ha recuperat la vida amb una exposició de tota mena de material que permet comprovar l’evolució de l’atletisme des dels inicis del segle passat fins a l’actualitat.

“Ens hi podem passar hores i hores aquí dins i només veuríem una petita part”, ha explicat Josep Molins, el president de la Joventut Atlètica Sabadell i ànima d’aquest museu, als assistents a l’acte de la inauguració oficial, entre els quals destacava la presència de l’alcaldessa Marta Farrés, juntament amb la regidora d’Esports, Laura Reyes. També una notable representació de l’entitat en un any molt especial perquè celebra el Centenari i atletes mítiques com la Carme Valero, qui va poder recordar vells temps amb fotos de la seva època gloriosa.

“És impossible de dir el nombre aproximat d’elements que hi podem trobar”, admet Josep Molins. Perxes de canya o de ferro, tanques de fa mig segle, els històrics marcadors amb els números que descomptaven les voltes d’una cursa i tota mena de material en representació de les diferents especialitats atlètiques, a més de medalles, trofeus, pòsters i un arxiu d’atletes i personatges, amb retalls de diari, perfectament ordenat. “És una autèntica meravella”, ha reconegut l’alcaldessa Marta Farrés mentre visitava el local que es podrà visitar demanant cita a la Joventut Atlètica Sabadell o al mateix Josep Molins.

Publicitat
Comentaris
To Top