Publicitat
Ciutat

Consternació per la mort de Josep Maria Pijuan: “Ensenyava a les seves filles a estimar la muntanya, els animals i la vida”

josep maria pijuan

El corredor sabadellenc de 42 anys era molt estimat pel món del muntanyisme català

Josep Maria Pijuan, 'Piju' / FEEC

Sabadell i el món del muntanyisme català estan de dol per la mort de Josep Maria Pijuan, conegut com a Piju. L’esportista de 42 anys, nascut a Valls i resident a Sabadell, va patir una aturada cardíaca quan travessava el kilòmetre 12 a Castellar del Vallès de La Llanera Trail, la mitja marató de muntanya que va organitzar diumenge passat la Unió Excursionista de Sabadell.

Piju, pare de dues nenesera un trailrunner que va iniciar-se en el món de les curses per muntanya des de ben jove. Va guanyar, entre altres curses, el campionat de Catalunya l’any 2011.

Nascut l’any 1981, Piju era un gran coneixedor del Rodal de Sabadell i els dies previs a la Llanera Trail havia sortit a recórrer alguns dels senders i corriols que més tard faria amb el dorsal. La seva parella, a Facebook, destaca de Piju “l’amor pur, un cor immens, sensible i carinyós que sabia escoltar i animar. Ensenyava a les seves filles a estimar la muntanya, els animals i la vida”.

‘Piju’, amb Kilian Jornet / Facebook

La consternació s’ha estès entre amics, coneguts i aficionats del muntanyisme. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya va fer públic un missatge en què lamentava el tràgic decés del sabadellenc: “Molt tocats per la mort sobtada del que va ser integrant de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya, Josep Maria Pijuan. Volem enviar una abraçada molt forta a familiars, amics i companys de la UE Sabadell. Ens trobem sempre a les muntanyes”.

El corredor de muntanya Kilian Jornet també s’ha sumat públicament al condol.

L’alpinista Ferran Latorre, primer català a assolir els 14 cims de vuit mil metres que hi ha al món, ha volgut transmetre escalf a lal família de Pijuan.

Companya de selecció de Piju, la corredora de muntanya Núria Picas també s’ha mostrat colpida per la notícia.

El sabadellenc va patir l’aturada en un dels trams de la cursa dins del terme municipal de Castellar. In situ, un bomber, també participant, li va aplicar maniobres de reanimació. Posteriorment, també ho van fer tres unitats del Servei d’Emergències Mèdiques, però no van poder-li salvar la vida.

El Centre excursionista de Sabadell va neutralitzar la cursa i va anul·lar l’entrega de premis. L’Ajuntament de Sabadell, amb la UES, va realitzar un comunicat institucional després del final de la cursa.

L’alcaldessa, Marta Farrés, es va reunir amb la família de la víctima a la porta de l’Ajuntament.

Publicitat
Comentaris
To Top