Publicitat
Ciutat

Comença la rehabilitació de la façana de l’Ajuntament de Sabadell

Les obres de rehabilitació de la façana de l’Ajuntament de Sabadell han començat aquest dilluns, tal com estava previst. La previsió és que durin set mesos, fins a finals d’agost, i es faran en paral·lel a les del passeig de la Plaça Major.

El primer que s’ha fet és instal·lar la caseta d’obres a tocar de l’extrem dret de la façana de la plaça del Doctor Robert, per la qual cosa l’espai que ocupa, juntament amb un lavabo portàtil i un tros més per treballar, han quedat perimetrats.

La caseta d'obres a la plaça Doctor Robert / VICTÒRIA ROVIRA

La caseta d’obres a la plaça Doctor Robert / VICTÒRIA ROVIRA

Dels treballs se n’ocupa l’empresa especialitzada Rehatec Façanes i tenen un pressupost de poc més de mig milió d’euros: 562.054,49 euros. Aquesta primera setmana d’obres servirà per fer els treballs previs indispensables, com muntar la caseta i la bastida, que tindrà una lona de protecció.

L’Ajuntament ha previst que les obres es faran en dues parts. La primera se centrarà en rehabilitar les façanes de Sant Roc, racó del Campanar i carrer del Sol. En principi aquesta part ha d’estar enllestida el mes de juny i, com a molt si hi hagués algun retard, a finals d’agost perquè es pugui fer el pregó de Festa Major, divendres 2 de setembre.

A partir del mes de juny es passarà a treballar a la façana de Doctor Robert, en aquest cas amb la previsió que estigui acabada com la totalitat de les obres el mes de setembre. Les obres del Passeig haurien d’acabar a mitjans d’octubre de manera que tota aquesta zona cèntrica estigui a punt per a la campanya de Nadal 2022 –  2023.

Què es farà a l’Ajuntament?

La rehabilitació comportarà reparar i tornar a pintar la façana, es milloraran les portes d’accés, els porticons de fusta, les reixes i les fusteries. També es reforçarà la seguretat dels accessos a la coberta. Al conjunt de la façana, s’eliminaran tots els cables que hagin quedat obsolets i la resta es traslladaran a l’interior de l’edifici o es deixaran a fora de manera endreçada. La façana tindrà un “to neutre”, similar al color salmó-sèpia, tal com va explicar divendres passat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. Abans d’aplicar la pintura, però, es faran proves de color perquè la comissió de Patrimoni del consistori decideixi quina és la millor tonalitat per l’edifici, protegit pel seu valor històric.

Les obres del Passeig comencen amb l’encaix del projecte sobre el terreny

Publicitat
Comentaris
To Top