ESPORTS

Tret de sortida als actes del centenari de la Unió

L’acte es va celebrar al Casal Pere Quart / lluís franco

La Unió Ciclista de Sabadell ja ho té tot a punt per donar el tret de sortida als actes del centenari de l’entitat sabadellenca, que duraran tot el 2022.

Aquest dimarts, al Casal Pere Quart, es va conèixer quines seran les activitats per commemorar aquesta fita, que, entre d’altres, inclourà, de cara a l’any 2023, la sortida i/o arribada d’una etapa de La Volta a Catalunya, segons va anunciar el president de la Unió Ciclista Sabadell, Miquel Borràs: “Des de la direcció de La Volta, amb Rubèn Peris al capdavant, i l’Ajuntament de Sabadell s’està treballant perquè sigui possible. Serà tot un honor per a la ciutat”.

A les ja tradicionals curses que organitza l’entitat, com el Campionat de Sabadell (92a edició) o el trofeu Joan Escolà (51è), previst per al cap de setmana del 12 i 13 de març i que dona el tret de sortida al calendari de competicions de la Federació Catalana, s’hi afegeixen, com a novetat d’enguany, la disputa del Campionat de Catalunya de fons en carretera sub-23 i elit, la prova més important de l’ens federatiu català.

Així mateix, es farà una trobada de bicicletes clàssiques, una exposició virtual d’imatges recopilades d’aquests cent anys, xerrades i col·loquis amb gent del món del ciclisme, entre altres activitats, pendents de data. Per últim, i per concloure l’any 2022, s’estudia la possibilitat de fer un sopar o dinar, coincidint amb la celebració de La Vuelta a España, que no es descarta que pugui passar per Sabadell, un cop conegut que Barcelona acollirà dues etapes: “Tot és molt recent, i encara no se sap si s’optarà per una etapa a l’esprint o amb un final una mica més dur”, va assegurar Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme, també present a l’acte, juntament amb la regidora d’Esports, Laura Reyes.

Mallot i logo commemoratiu

Paral·lelament als actes esportius, lúdics i socials, la Unió també va anunciar el disseny d’un mallot commemoratiu i un logotip, que acompanyarà l’entitat l’any 2022, a càrrec de Martí Sáiz, fundador de Cèl·lula Acció Creativa: “Simbolitza moviment, mantenint el concepte del logotip actual, per aquests cent anys i els cent més que han de venir. Tinc ganes de veure’l pel Mortirolo o la V”, va explicar el dissenyador sabadellenc i ciclista amateur.

Comentaris
To Top